banner-mosi2018

Вести

Заказана 63. седница Општинског већа

63. седница Општинског већа општине Прибој заказана је за уторак, 17. децембар 2019. године.
Седница ће се одржати у канцеларији Председника општине Прибој, са почетком у 10 часова.

Опширније...

Емилија Тасић победница 47. Лимских вечери поезије у Прибоју

Емилија Тасић, ученица Пете београдске гимназије, победница је 47. Лимских вечери поезије,у конкуренцији 48 циклуса песама средњошколаца Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Њој је припала награда издавање збирке поезије у Библиотеци Лимских вечери поезије и новчана награда од 10.000 динара, коју је даровао организатор манифестације Дом културе „Пиво Караматијевић“.

Опширније...

Нови "принудни успоривачи брзине" у Прибоју

Општински Савет за безбедност саобраћаја Прибој наставља са реализацијом својих планираних активности у овој години, а све у функцији још веће безбедности свих учесника у саобраћају, како пешака и возача, тако и путника, возила...

Опширније...

Почеле 47. Лимске вечери поезије

Престижна југословенска песничка манифестација 47. Лимске вечери поезије почеле су 11. децембра програмом Портрет песника, о стваралаштву ужичког књижевног ствараоца Петра Матовића, иначе победника 23. Лимских вечери поезије пре 24 године 1995. године.

Опширније...

Деца из Прибоја у Загребу

Велика породица Спортксих игара младих богатија је за још једног спортског амбасадора што је у уторак, 10. децембра, на свечаности у Загребу постао председник УЕФА Александар Чеферин.

Опширније...

Јавна расправа: Предлог Одлуке о буџету општине Прибој за 2020. годину

На 23. седници Скупштине општине Прибој усвајаће се предлог Буџета општине Прибој за 2020. годину. Предлог Буџета за 2020. можете преузети овде.

Опширније...

Затварање ГИЗ пројекта "Енергетска ефикасност у јавним зградама"

У Београду, је у уторак, 10.децембра, у згради Југоссловенске конотеке одржан свечани скуп поводом затварања пројекта „Енергетска ефикасност у јавним зградама“, где је Општина Прибој је представила своја искуства у имплементацији овог пројекта.

Опширније...

Изложба Вујици Јевђевићу у МЕТШ у Прибоју

У оквиру обележавања 72. рођендана МЕТШ која је током ове године добила потпуно нови сајај, комплетном реконструкцијом крова и свих просторија, набавком новог намештаја и опреме, изградњом фискултурне сале и обезбеђењем квалитетног грејања, изградњом нове топлане на дрвну сечку, а све захваљујући средствима Владе Србије и Oпштине Прибој, у уторок 10. децембра у библиотеци Школе отворена је изложба посвећена др Вујици Јевђевићу, једном од највећеих умова, не само Прибоја, Србије и Југославије, него и света поготову када је у питању хидрологоја.

Опширније...

Велика подршка сарадњи општина у сливу реке Дрине

У оквиру промоције пројекта "Успостављање система за прикупљање, размену и презентовање података у оквиру слива реке Дрине", који представља управљање ризицима од елементарних непогода, почетком децембра је у Научно-образовно културном центру „Вук Караџић" у Тршићу одржан састанак којем су присуствовали министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, градоначелник Лознице Видоје Петровић, представници осам локалних самоуправа у сливу реке Дрине које су партнери у спровођењу овог пројекта као и представници Сектора за ванредне ситуације.

Опширније...

Вече прибојских књижевних стваралаца

У Градској библиотеци Прибој у понедељак, 9.децембра, одржано је Вече прибојских завичајних писаца и песника на коме је наступило 12 прибојских завичајних писаца, како оних који су обележили прибојску књижевност, тако и младих снага пред којима је будућност писане речи у нашем граду.

Опширније...

Посета Председника општине Прибој МЗ Калафати

У оквиру своје редовне посета грађанима наше општине, на крају једне и презнетирања планова за нову календарску годину, председник општине Прибој Лазар Рвовић и директор ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој Здравко Пешут, у понедељак 9.децембра, посетили су МЗ Калафати где су разговарали са грађанима ове прибојске месне заједнице око неопходних инфраструктурних активности у овој месној заједници.

Опширније...

Стручњаци Саобраћајног института ЦИП обишли клизиште Глишина вода

Активности на трајном санирању клизишта Глишина вода се настављају. Након разговора и састанака крајем новембра у Сектору за ванредне ситуације МУП-а Србије и Стручно оперативног тима за клизишта Србије, у петак 6. новембра, клизиште Глишина вода поново је обишла делегација стручњака из Београда, коју су чинили – дипл. инж. Милутни Игњатовић, генерални директор Саобраћајног института ЦИП из Београда, др Драгутин Јевремовић прфесор са Рударско – геолошког факултета и др Селимир Леловић, професор са Грађевинског факултета у Београду.

Опширније...

Пажљивко поново са децом Прибоја

Популарни „Пажљивко“, права пчелица Маја, узорно дете и пример исправног понашања у саобраћају, који поштује сва прописана правила, једном речју има саобраћајну културу - поново се у петак, 6. децембра, дружио са малишанима Прибоја. Пажљивко је по други пут ове године стигао у наш град, у организацији Општинског Савета за безбедност саобраћаја и Агенције за безбедност саобраћаја Србије.

Опширније...

Решава се проблем клизишта Глишина вода

Проблем клизишта Глишина вода укоро би требало да буде решен јер се предузимају конкретне активности да се ово клизиште почне заиста решавати, односно санирати. Иако ово клизиште није у надлежности локалне самоуправе општина Прибој је збго својих грађана и привредника највише заинтересована да се овај дугогодишњи проблем напокон реши.

Опширније...

Спремне зимске службе у Прибоју

Зимске службе у општини Прибој спремно дочекују зимску сезону - закључак је са седнице Штаба за ванредне ситуације општине Прибој који је заседао у четвртак, 5. децембра, а председавао је Командант Штаба Лазар Рвовић, председник општине Прибој.

Опширније...

Нова јаслена група у вртићу "Невен"

Пригодним програмом полазника Вртића и посетом руководства општине Прибој у уторак, 3. децембра отворена је нова јаслена група у објекту „Водовод“ ПУ „Невен“ у новом делу града.

Опширније...

Припрема за изборе у месним заједницама општине Прибој

У функцији избора нових чланова савета месних заједница на територији општине Прибој, у понедељак, 2.децембра, у организацији Општинске управе, одржан је састанак са председницима месних заједница. Поред председника досадашњих савета месних заједница, овом скупу присутвовали су и начелник Општинске управе Прибој Ђорђе Дујовић, Милица Дробњаковић секретар СО Прибој и Глишо Раковић, референт ОУ задужен за месне заједнице.

Опширније...

Пут за село Грабовицу

Како је недавно и најавио председник општине Прибој Лазар Рвовић са сарадницима, наставио је посету прибојским месним заједницима и селима наше општине, где је данас разговарао са житељима Грабовице и Равне ливаде, у МЗ Нови Прибој, о уговореним активностима за ово подручје, али и даљим плановима, а жеље мештана своде се само на једно – пут,добар пут, или још боље – асфалтни пут.

Опширније...

Делегација општине Петњица из Црне Горе у Прибоју

Делегација општине Петњица, једне од најмлађих општина у Црној Гори, у понедељак 2.децембра посетила је Прибој, где је са челницима локалне самоуправе разговарала о могућностима прекограничне сарадње, у светлу расписаних позива Еврпске уније, али и друге међусобне сарадње.

Опширније...

Конкурс за доделу награда талентованим студентима поводом Дана општине Прибој

Општинска управа Прибој расписује Конкурс за доделу награда талентованим студентима поводом Дана општине Прибој. Право на доделу новчане награде за талентоване студенте, у складу са Одлуком о награђивању талентованих студената поводом Дана општине, имају студенти високошколских установа чији је оснивач Република Србија, који су уписани први пут у текућој школској години на студије првог или другог степена, чије се школовање финансира из буџета Републике Србије и који имају држављанство Републике Србије.

Опширније...

Одржана 62. седница Општинског већа општине Прибој

Чланови Општинског већа општине Прибој заседали су 29. новембра по 62. пут у овом сазиву. На дневном реду нашло се седам тачка, које су прибојски већници без много расправе једногласно прихватили.

Опширније...

Заказана 62. седница Општинског већа

62. седница Општинског већа општине Прибој заказана је за петак, 29. новембар 2019. године.
Седница ће се одржати у канцеларији Председника општине Прибој, са почетком у 10 часова.

Опширније...

Завршени радови на поправци ОШ "Вук Караџић"

Ових дана успешно су завршени радови на поправци олука, стрехе и дела фасаде на згради ОШ "Вук Караџић". У питању је зграда тзв. старе школе која је грађена пре више од 60 година, а због дотрајалих и оштећених олука дошло је до обрушавања и дела бетонске стрехе, отпадали су и делови фасаде, па је безбедност ученика била доведена у питање.

Опширније...

Познати финалисти 47. Лимских вечери поезије

На конкурс 47. Лимских вечери поезије пристигло је 48 циклуса од по пет песама из 20 градова Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Опширније...

Успешан наступ Спортског савеза Прибоја на Сајму спорта у Београду

Тродневна манифестација оборила је досадашње рекорде по броју учесника и посетилаца окупивши под куполом Београдског сајма све релевантне чиниоце спортског живота у „земљи шампиона“, презентујући вредности које спорта нуди младима уз пратеће програме који су дали одговоре на иновативне изазове у стручном и технолошком домену савременог спорта.

Опширније...

Нова паркинг места у Прибоју

Прибој је својевремено као велики индустријски и привредни, пре свега аутомобилски центар, у бившој Југославији био други по броју аутомобила у односу на број становника. И таква статистика сигурно је трајала дуже време. Ипак, број становника се у нашем граду у време транзиције смањио, а број аутомобила као да је остао исти. Тај утисак ствара свакодневна слика где недостаје паркинг места, мада последњих година локална самоуправа чини доста напора управо на том плану да се повећа број уређених паркинг места и тако смањи притисак на тротоаре, зелене и друге јавне површине, а тиме повећа и безбедност свих учесника у саобраћају.

Опширније...

Асфалт у Газдићима - МЗ Рача

Реализујући овгодишњи програм асфалтирања улица и путева у Општини Прибој ових дана ради се на асфалтирању планираних деоница путних праваца у МЗ Рача. У засеок Газдићи, изнад пруге и Слободне зоне, стигао асфалт у дужини од једног километра.

Опширније...

Укроћен Рабреновачки поток

У општини Прибој успешно реализован пројекат “Уређење водотокова другог реда” чиме су у потпуности уређени Рабреновачки и поток Речица, као и значајан број мањих потока бујичара, а који се уливају у реку Лим.

Опширније...

Почело уређење фасада зграда у Прибоју

Једна лепа и занимљива, али пре свега корисна и функционална идеја, заједничко уређење фасада зграда у Прибоју ових дана заживела за разлику од многих других средина и у Србији и у окружењу. У питању је суфинасирање изградње нових фасада, где Општина Прибој учествује са 80% бесповратних средстава, а станари са преосталих 20%.

Опширније...

Прибоју одобрен пројекат управљања људским ресурсима

Општини Прибој додељен је пакет подршке за унапређење функције управљање људским ресурсима у оквиру друге фазе заједничког пројекта Европске уније и Савета Европе "Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи".

Опширније...

Државни секретар Нерић у Прибоју

У Прибоју је у радној посети у петак 15. новембра боравио Ненад Нерић, државни секретар за рад и запошљавање, борачку и социјалну политику. Суштина посете био је обилазак локалних услуга социјалне заштите и разматрање планова за формирање нове установе за пружање услуга социјалне заштите локалног карактера.

Опширније...

Поткатегорије