slideshow04

Вести

Одржан Турнир пријатељства у Прибоју

У организацији Савеза за церебралну и дечју парализу Србије и Друштва за дечју и церебралну парализу општине Прибој, у понедељак, 28.септембра у хотелу „Лим“, одржан је трећи по реду Турнир пријатељства у шаху.

Опширније...

Батковићи прваци Србије

Екипа прибојског села Батковићи, из месне заједнице Саставци, победник је финала Сеоских игара Спортског савеза Србије, које је од 25 - 28.септембра 2020.године одржано у Врњачкој Бањи.

Опширније...

Оглас за прикупљање писаних понуда за давање у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Прибој у 2020. години - II круг

Расписује се оглас за прикупљање писаних понуда за давање у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини у општини Прибој 2020 - II круг.

Опширније...

Општине Прибој, Пријепоље и Нова Варош граде заједнички азил за псе

Председници општина Пријепоље, Владимир Бабић, Нове Вароши Радосав Васиљевић и Прибоја Лазар Рвовић, потписали су у згради општине Пријепоље меморандум о заједничком деловању и активностима на решавању проблема паса луталица.

Опширније...

Награда за Јану Драгутиновић

Након великог успеха младе прибојске атлетичарке Јане Драгутиновић, која је недавно на Балканијади у Турској, као члан репрезентације Србије, постала најбоља јуниорка Балкана у скоку у даљ и бронзане медаље у троскоку, локална самоуправа и Спортски савез Прибоја, упутили су искрене честитке и награду у виду лаптопа и мултифункционалног ранца.

Опширније...

Укинута ванредна ситуација у Прибоју

Због побољшања епидемиолошке ситуације, председник општине Прибој Лазар Рвовић, на предлог Општинског штаба за ванредне ситуације, данас, 23. септембра, укинуо је ванредну ситуацију у општини Прибој, која је уведена још 6. јула 2020. године.

Опширније...

Филм "Тома" о певачу Томи Здравковићу сниман и у Прибоју

Овог лета започето је снимање филма "Тома", филма о највећем боему међу певачима народне музике Томи Здравковићу, а ових дана одређене сцене снимане су и у Прибоју, односно у центру МЗ Кратово, где је је имитирана Томина кућа у његовом селу Печењевци, крај Лесковца, као и једно боемско, односно покерско вече у некадашњем ресторану „Нарцис“ у приградском насељу Мраморје.

Опширније...

Представа "Пластика" изведена у Дому културе у Прибоју

Након паузе од шест месеци, због пандемије корона вируса, на сцени Дома културе „Пиво Караматијевић“ у Прибоју, у петак 18. септембра изведена је позоришна представа „Пластика“, по тексту Стевана Копривице.

Опширније...

Батковићи победници Сеоских игара у Саставцима

У месној заједници Саставци, где се већ 58 година одржава најстарија општинска манифестација, Омладинске сеоске игре, у понедељак 21.септембра одржане су Сеоске игре Спортског савеза Србије, као наставак традиције народног окупљања, дружења и надметања у традиционалним народним вештинама.

Опширније...

Одржана 2.седница Општинског већа општине Прибој

Данас је у малој сали Дома културе "Пиво Караматијевић", у Старом Прибоју, уз поштовање мера дистанце и предострожности поводом пандемије корона вируса, одржано друго по реду заседање новог састава Општинског већа општине Прибој.

Опширније...

Јана Драгутиновић најбоља јуниорка Балкана

Млада атлетичарка Прибоја, чланица АК ФАП, Јана Драгутиновић, у дресу репрезентације Србије, постала је најбоља јуниорка Балкана у скоку у даљ, док је у троскоку заузела треће место.

Опширније...

Тениски терени и камп за децу Прибоја и Рудог

У оквиру прекограничног пројекта „Бели спорт и културно-историјско наслеђе у функцији развоја туризма општина Прибој и Рудо”, свечано су отворени новоизграђени тениски терени у ове две локалне самоуправе, на којима су отпочели седмодневни кампови за 20 девојчица у Прибоју и 20 дечака у Рудом. За све учеснике кампа обезбеђена је комплетна тениска опрема као и смештај и исхрана, а тренинзи се одржавају уз примену свих епидемиолошких мера.

Опширније...

Представа „Пластика“ на сцени Дома културе

Након дуге паузе, због пандемије корона вируса, на сцени Дома културе у петак 18. септембра биће изведена позоришна представа „Пластика“. Прве пред прибојску публику ће стати глумице Народног позоришта Нела Михајловић и Сузана Петричевић. Због поштовања мера физичког дистанцирања број места у сали је ограничен, а публика ће морати да носи маске.

Опширније...

Представљена књига "Заблуде српске историје"

Књиге "Митови српске историје" и "Заблуде српске историје", историчара Дејана Ристића, представљене су у суботу 12. септембра у амфитеатру Завичајног музеја у Прибоју. Оба наслова чине јединствену тематску и историографску целину, а о књигама су говорили археолог Саво Дерикоњић, директор Завичајног музеја у Прибоју, археолог Стефан Голе и историчар Дејан Ристић.

Опширније...

"ШТРЕКА 2020" - Прва изложба Марије Шљуке

Штрека, како се некада звала пруга узаног колосека од Прибоја до Сарајева, којом је популарни „ћира“ воз деценијама повезивао ова два града, послужио је пре 10 година, као инспирација прибојским културним радницима Дома културе и Завичајног музеја, да покрену оригиналну и јединствену манифестацију на отвореном, где би у природи, на шетачкој стази у старом делу града, поред жубора модрозеленог Лима и еха некадашње „штреке“, излагали прибојски сликари и тако суграђанима, на омиљеном шеталишту, приближили углавном младе уметнике и њихова дела.

Опширније...

Прибојци на финалу СИМ Србије на Копаонику

Спортска експедиција прибојских основаца, која је изборила право наступа на државном финалу Спортских игара младих Србије, отпутовала је у петак, 11.септембра на Копаоник, где ће у спортско – рекреативном центру "Брзећа", остати до недеље и покушати да избори наступ на завршном, међународном финалу овогодишњих Спортских игара младих, у Сплиту.

Опширније...

Сеоске игре Србије у Саставцима 21. септембра

У МЗ Саставци у понедељак, 21. септембра одржаће се регионалне Сеоске игре Србије, које организује Спортски савез Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта, општинских спортских савеза, као и 11 локалних самоуправа, у којима се ове године одржава ова манифестација, а која је прошле године одржана први пут.

Опширније...

Представљање књига Дејана Ристића "Митови српске историје" и "Заблуде српске историје"

Завичајни музеј Прибој, позива вас на представљање књига историчара Дејана Ристића, "Митови српске историје" и "Заблуде српске историје".

Опширније...

Градња градске топлане почиње 21. септембра

Општина Прибој у уторак, 8.септембра издала је грађевинску дозволу за градњу нове градске топлане на биомасу. Након тога, са свим учесницима у пројекту, одржан је још један од састанака у низу, на коме су сумиране досадашње активности и последње припреме, пред почетак градње нове топлане.

Опширније...

Комплетирано степениште за Рабреновац

Оно што је започето половином августа, комплетира се ових дана. У питању је степениште за већу безбедност пешака из насеља Рабреновац, као сигурна веза до пешачке стазе поред Лима. Исто за циљ има већу безбедност пешака, да се они, као до сада не би кретали поред магистралног пута, односно државног пута Увац–Прибој, што је свакако било небезбедно, јер не постоји тротоар поред пута, па због тога, на овој деоници, нису биле ретке ни саобраћајне незгоде са нежељеним последицама, па чак и смртним исходом.

Опширније...

У згради МЗ Саставци просторије МУП-а

У згради месне заједнице Саставци, која је реконструисана крајем прошле године, ускоро ће бити смештено и одељење Полицијске управе Пријепље МУПа Србије, односно Полицијске станице Прибој. Уговор о коришћењу новог простора, у уторак,8.септембра, потписали су начелник Полицијске урпаве Пријепоље, Синиша Цвијетић и председник општине Прибој, Лазар Рвовић, који су потом и обишли реновирани простор.

Опширније...

"ШТРЕКА 2020": Изложба слика Марије Шљуке

Дом културе „Пиво Караматијевић“ и Завичајни музеј Прибој организују традиционални ликовни програм Штрека 2020, на којем ће радове изложити млада аматерска сликарка из Прибоја, Марија Шљука.

Опширније...

Обавештење: Позив за уклањање нерегистрованих возила са јавних површина

Савет за безбедност саобраћаја општине Прибој, позива грађане да до 21.09.2020. године уклоне своја возила која су без регистарских ознака, напуштена, хаварисана и остављена на тротоарима, паркинзима, и у двориштима зграда и осталих јавних површина, или да иста пријаве како би она била уклоњена, а простор који је заузет служио својој намени и свим грађанима.

Опширније...

Реконструисана фискултурна сала у ОШ "Бранко Радичевић"

Са почетком нове школске године ђаци и запослени у најстаријој градској школи у Прибоју, ОШ „Бранко Радичевић“, у старом делу града, добили су на употребу потпуно реконструисану и савремено опремљену фискултурну салу.

Опширније...

Делегација Војске Србије посетила Прибој

Делегација Војске Србије, коју су предводили начелник Оперативне управе Генералштаба Војске Србије генерал - мајор Желимир Глишовић и командант 2.бригаде Копнене војске бригадни генерал Жељко Кузмановић, посетила је данас Прибој, где су са председником општине Лазаром Рвовићем, разговарали о стварању услова за размештај брдско-планинског батаљона, чије је формирање наредио председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић.

Опширније...

Ђацима првацима у Прибоју по 10 хиљада динара

Општинско веће општине Прибој, на својој првој седници у новом сазиву, као и претходних година, донело је одлуку о новчаном награђивању свих 152 првака у општини Прибој, са по 10 хиљада динара. Новчани износ је симболично искрена честитка будућим школарцима, али и мала помоћ њиховим родитељима, за успешан почетак школовања наших најмлађих суграђана.

Опширније...

Јавни оглас о отуђењу непокретности из јавне својине Општине Прибој путем прикупљања писмених понуда

На основу решења председника Општине Прибој 03 број: 06-9/2020 од 29.01.2020. године и закључка Општинског већа Општине Прибој 02 број 350-31/2020 од 31.08. 2020. године,  објављује се Оглас о отуђењу непокретности из јавне својине Општине Прибој путем прикупљања писмених понуда

Опширније...

Одржана прва седница Општинског већа

Након конституисања локалне власти, у понедељак 31.августа, одржана је прва седница Општинског већа у новом саставу. Седницом је председавао председник oпштине Прибој, Лазар Рвовић, а поред чланова овог извршног органа Општине, седници су присуствовали и председник СО Прибој Борис Мрдовић, начелник Општинске управе Ђорђе Дујовић, као и помоћник председника за туризам Миралем Гогалић.

Опширније...

Оглас: „Индустријски паркови“ д.о.о. Прибој

На основу одлуке Одлуке Општинског већа општине Прибој бр: 16 од 24.02.2020 године и бр:17 од 27.05.2020 године, о отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта, ради изградље, расписује се ЈАВНИ ОГЛАС о отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта у својини Индустријских паркова д.о.о Прибој ради изградње, путем прикупљања понуда.

Опширније...

Нове јавне чесме у Прибоју

Јавне чесме су недостајале овом граду, за свакодневно освежење, а поготову приликом летњих спарина и тропских врелина. У старом Прибоју већ извесно време постоји јавна чесма на аутобуској станици, а у новом делу града некада је постојала јавна чесма код зелене пијаце, које већ деценијама нема, па је једино место за освежење путника намерника и шетача, била чесма у порти храма Христовог Васкрсења и од пре коју годину, освежити се могу и на фонтани, у главној улици, у новом Прибоју. За један овакав град ,то је свакако било недовољно.

Опширније...

Школе у Прибоју спремно дочекују нову школску годину

Све прибојске школе спремно дочекују нову школску годину, уз поштовање свих препоручених превентивних мера заштите и уз доследну примену упуства о раду Министарства просвете, закључак је са састанка директора свих прибојских школа са челницима локалне самоуправе, који је одржан у уторак, 25.августа.

Опширније...

Поткатегорије