slideshow04

Награде прибојским волонтерима

За време пандемије корона вируса и ванредног стања, волонтери Прибоја својом даноноћном активношћу, која траје преко 70 дана, дали су немерљив допринос, да Прибојци и Прибојке, поготово најстарији суграђани, што лакше поднесу новонасталу ситуацију.

Стигли су волонтери Прибоја до усамљених житеља и у најудаљенијим селима, обишли су преко пет хиљада домаћинстава, поделили исто толико пакета помоћи и што је најважније, поразговарали са њима, упутили им искрену и топлу реч из душе, обрадовали их и измамили осмех на лице.

volonteri covid 19

Волонтери Прибоја постали су права породица. Сложни, агилни и вредни. Нису питали за доба дана, нису им на руку увек ишли ни временски услови, нису знали увек ни тачну адресу, али су стизали на време, да уруче лекове, основне кућне потрепштине, пакете помоћи пре свега нашим најстаријим суграђанима.

За даноноћну активност, за несебичан допринос и младалачки ентузијазам, председник општине Прибој, Лазар Рвовић, приредио је у среду 27.маја пријем за преко 30 волонтера нашег града и уручио им захвалнице.

"Ви сте на наше задовољство постали понос града, на радост својих породица и пријатеља али и свих грађана општине.", рекао је Рвовић, истакавши да ће врата Општине увек бити отворена за све њихове потребе.

У име волонтера, руководству Општине захвалио се Бранко Кашерић, координатор КЗМ Прибој, који је рекао да је за све њих ово био један велики изазов и драгоцено искуство, да им је била част што су били у прилици да помогну и да ће увек бити ту, за свој град и своје суграђане.