slideshow04

Skupština opštine Priboj

Skupština opštine je najviši organ opštine,koji vrši osnovne funkcije lokalne vlasti utrđene Ustavom, zakonom i Statutom. Skupštinu opštine čine odbornici, koje biraju građani na neposrednim izborima u skladu sa zakonom.

Skupština opštine u skladu sa zakonom donosi:

 1. donosi Statut;
 2. donosi budžet;
 3. donosi program razvoja Opštine i pojedinih delatnosti;
 4. donosi prostorni plan;
 5. donosi urbanističke planove;
 6. odlučuje o javnom zaduživanju Opštine;
 7. odlučuje o saradnji i udruživanju sa drugim jedinicama lokalne samouprave i o saradnji sa jedinicama lokalne samouprave u drugim državama;
 8. odlučuje o nazivima ulica, trgova, gradskih četvrti, zaselaka i drugih delova naseljenih mesta;
 9. donosi Poslovnik Skupštine opštine:
 10. donosi Odluku o o obrazovanju i ukidanju mesnih zajednica;
 11. donosi Odluku o obrazovanju Saveta za međunacionalne odnose;
 12. bira i razrešava predsednika Opštine, predsednika Skupštine, zamenika predsednika Opštine, zamenika predsednika Skupštine, članove Opštinskog veća i zaštitnika građana;
 13. usvaja Etički kodeks;
 14. odlučuje i u drugim slučajevima utvrđenim zakonom ,Statutom , odlukom Skupštine opštine i poslovnikom.

 

boris mrdovic1
Boris Mrdović
, Predsednik Skupštine opštine Priboj

Boris Mrdović, rođen je 26.02.1977. godine u Priboju, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Završio je pravni fakultet i master studije prava.
Radnu karijeru započeo je 2005. godine kao pripravnik u advokatskoj kancelariji, a nakon toga je radio u privatnom preduzeću u oblasti građevinarstva, rudarsko- geoloških radova i eksploatacije kamena.
Od 2008. godine zaposlen je u Opštinskoj upravi u Priboju, gde je radio na različitim poslovima: samostalni sručni saradnik za poslove Opštinskog veća, skuštinske poslove i radnih tela, odbrane i vanrednih situacija.
Godine 2009. položio je stručni ispit za rad u organima državne uprave.
U periodu od 2004. do 2008. godine bio je član Upravnog odbora Doma kulture ,,Pivo Karamatijević'' Priboj.
Od 2010. je načelnik Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Priboj. Takođe, bio je predsednik radne grupe za izradu Plana integriteta i odgovorno lice za sprovođenje Plana integriteta opštine Priboj u skladu sa antikorupcijskim zakonima, bio je rukovodilac tima i koordinator Komisije za izradu Strategije održivog razvoja opštine Priboj 2012–2017. godine, predsednik brojnih stručnih komisija i odbora na teritoriji opštine Priboj.
Član je Socijalističke paratije Srbije. Od 2001. godine član je OO SPS Priboj, gde je obavljao više funkcija, i to: portparol OO SPS Priboj, sekretar IO SPS Priboj, potpredsednik OO SPS Priboj. U periodu od 2008-2011. godine bio je predsednik OO SPS Priboj, a od 2003. do 2007. godine član Glavnog odbora SPS. Od 2014. godine predsednik je Opštinske organizacije SPS Priboj.
Oženjen je i ima dvoje dece.

Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

mula zildzovic
Mula Zildžović
, Zamenik Predsednika Skupštine opštine Priboj

milica drobnjakovic
Milica Drobnjaković
, Sekretar Skupštine opštine Priboj

 

Kabinet predsednika Skupštine opštine

12. januara 108, 31330 Priboj
tel. 033 2445 678
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
E-kancelarija: Predsednik Skupštine opštine Priboj