slideshow04

Vesti

Nastavak radova na izgradnji kotlarnice na biomasu kapaciteta 1,8 MW

Opština Priboj, jedna je od 10 opština koje su 2017. godine potpisale ugovor o realizaciji projekta prelaska gradske toplane sa fosilnih goriva na korišćenje biomase. Trenutno su u toku radovi na novoj kotlarnici, koja će grejati osnovne škole "Vuk Karadžić" i "Desanka Maksimović", Mašinsko-elektrotehničku školu i Gimnaziju, kao i Dečiji dispanzer, a čiju izgradnju finansira Vladina Kancelarija za javna ulaganja.

Zamenik predsednika opštine Priboj, Saša Vasilić, obišao je juče radove u koje je uveden novi izvođač, nakon raskida ugovora sa prethodnim. Nakon što je obavljena nova javna nabavka, radovi su nastavljeni.

"Ovaj objekat u izgradnji priključen je na vodovodnu instalaciju, tako da se radovi ubrzano nastavljaju. Vrednost ove investicije je 126 miliona dinara i u potpunosti se finansira iz fondova Vlade Republike Srbije, odnosno Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.", rekao je Vasilić.

Rok za zavšetak radova na izgradnji kotlarnice na biomasu kapaciteta 1,8 MW je 6. oktobar i prema rečima sadašnjeg izvođača, konzorcijuma "Energy construction" i "Termomont" iz Beograda, očekuju završetak radova pre roka.

Vrednost investicije izgradnje nove kotlarnice je 126 miliona dinara sa PDV-om, a sredstva za izvođenje radova obezbeđena su zahvaljujući Programu obnove i unapređenja objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, koji je donela Vlada Republike Srbije, a po kome je lokalna samouprava konkurisala kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

nastavak radova kotlarnice na biomasu