slideshow04

Vesti

Priboj i Rudo dobili licencirane trenere

U okviru programa prekogranične saradnje izmedju Srbije i Bosne i Hercegovine uspešno se realizuje projekat „Beli sport i kulturno-istorijsko nasleđe sa kraja 19. veka u funkciji razvoja turizma opština Rudo i Priboj”.

Reč je o razvoju i afirmaciji tenisa u ove dve pogranične opštine. Suština ideje za ovaj projekat bazirana je na činjenici o Austro-ugarskom nasleđu, zahvaljujući kojem je prvi teniski meč na ovim prostorima odigran, upravo na granici ove dve opštine.

Kao jedan od rezultata ovog projekta je uspešno završena obuka teniskih trenera u organizaciji Turističke organizacije Priboj, u saradnji sa Teniskim savezom Republike Srbije, na područiju Zlatibora.

Krajem maja održana je sedmodnevna obuka za pet teniskih trenera iz Priboja i Rudog, pod stručnim nadzorom trenera reprezentativnih selekcija, Miloša Dedića. Polaganje za licencu D Teniskog saveza Srbije za rad sa decom od 6 do 12 godina, obavljeno je pred komisijom na čelu sa Dejanom Vukojičićem, koordinatorom Teniskog saveza Srbije za dečji tenis. Ovi treneri će predstavljati okosnicu razvoja tenisa u ove dve opštine.

Pored edukacije i licenciranja trenera ovom obukom, kroz projekat će biti, između ostalog, izgrađeni teniski tereni u ove dve opštine. Takođe biće opremljen i teniski klub u Priboju kao i formirana i opremljena teniska sekcija u opštini Rudo. U okviru programa u planu su i dva kampa za devojčice i dečake iz opština Priboj i Rudo.

Projekat se finansira iz pretpristupnih fondova Evropske unije, u sklopu programa Prekogranične saradnje između Srbije i Bosne i Hercegovine, tokom perioda između 2014. i 2020. godine. Projekat implementiraju Turistička organizacija Priboj i Javna ustanova za turizam i sport opštine Rudo. Telo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU), Republike Srbije.

Neobična istorija, biće temelj razvoja novih sadržaja koji će u budućnosti privući turiste, ljubitelje ovog sporta i istorije, što će svakako doprineti razvoju i promociji ovih opština, ali i opština iz regiona.

tenis obuka trenera