banner-mosi2018

Vesti

Očišćeno Potpećko jezero

Priboj se među prvim opštinama u Srbiji pruključio ekološkoj akciji lista Blic "Ocistimo reke i jezera". Akcija je realizovana u sredu, 26.juna, kada je sa Potpećkog jezera uklonjeno preko 50 kubika plutajućeg otpada.

Akcijom je koordinirao Eko tim, koji je opština Priboj formirala pre samo 7 dana, a ucešće su uzeli i predstavnici JKP "Usluga", TO Priboj, ekološka udruženja Jastreb i Primus, ženska reprezentacija Srbije u raftingu kluba "Eko Lim, članovi KZM Priboj, predstavnici Sportskog saveza, planinari, ribari, članovi RVI i PPB Priboj, kao i ljubitelji prirode, koji su se samoinucijatvno prikljucili ovoj ekološkoj akciji.

Cilj akcije je bio da se očisti Potpećko jezero i ribarska staza, ali i da se pre svega utiče na podizanje ekološke svesti, kako nasih sugrađana, još više naših komšija uzvodno, koji nekontrolisano zagađuju otpadom žilu kucavicu ovog kraja, ali i koriste deponije na samoj obali Lima.

Ova akcija je samo jedna u nizu zaštite zdrave životne sredine, u ovom slučaju reke Lim, jer se već realizuju projekti prekogranične saradnje pribojskih javnih preduzeca. Do kraja godine biće realizovan i projekat UG "Jastreb" na postavljanju Eko mreže, čime će se zaustaviti dolazak plutajućeg otpada na Potpećko jezero.

ciscenje jezera 2019