slideshow04

Vesti

Ministar Branko Ružić u poseti Priboju

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić posetio je danas opštinu Priboj. Prilikom posete obišao je između ostalog i objekte gradskih škola i toplane na biomasu koji se grade i rekonstruišu sredstvima koje je Vlada Republike Srbije opredelila kroz projekte Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

poseta ministra ruzica 2019 1

Ističući jasnu opredeljenost Vlade za ravnomerni regionalni razvoj Ružić je rekao: "Ako država investira 800 miliona dinara kroz ove projekte u opštinu Priboj, onda je svima jasno da je došlo do sinergije Vlade Republike Srbije i lokalne samouprave koja vraća nadu žiteljima Priboja, kako u procesu reindustrijalizacije tako i u merama populacione politike i demografije, što je od ključnog interesa za sredine kao što je Priboj". On je ovom prilikom je izrazio zadovoljstvo zbog uspešne sardanje koja je u prošloj godini za rezultat imala uređenje trotoara u glavnoj ulici u Priboju, ističući značaj nastavka saradnje i u ovoj godini.

"Drago mi je što je lokalna samouprava aplicirala i što smo bili u prilici sa skromnih tri miliona dinara pomognemo ovu manifestaciju. Priboj sa svojim resursima zaslužuje da se vrati na turističku mapu Srbije, a ova manifestacija je samo jedan korak napred u tom pravcu. Brojni izazovi stoje pred loklanom vlašću, ali očekujem da će ih uz pomoć Vlade Republike Srbije uspešno prevazići, jer je opština pokrenuta sa mrtve tačke na kojoj je bila dugi niz godina. Retko ko ima takav kampus koji sadrži sportske terene, halu, olimpijski bazen i to sve pored reke Lim" naglasio je Ružić. Ministar se složio da je njegova poseta Proboju za vreme Limskog biatlona već postala tradicija i da će sledeće godine uspeti da vidi koliko se zaista napredovalo.

Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, navlašava da je ova manifestacija samo jedna u nizu koja ima za cilj poboljšanje života pribojaca. "Želmo da se naša opština vrati na turističku, ali i na industrijsku mapu Srbije. Imamo dobru saradnju sa Vladom Republike Srbije i zahvalni smo na tome. Želimo da potencijali Lima budu maksimalno iskorišćeni i da sezona traje šest meseci. Prelepo je videti da su svi smeštajni kapaciteti popunjeni i da se traži krevet više. Tu sliku želimo da vidimo uvek i ka tome ulažemo naše napore” istakao je Rvović.

Situacija u ovoj opštini, kako kaže Rvović, ide na bolje, ali ne baš dinamikom kakvu bi svi želeli. "Pomaci i napredak su svima vidljivi, ali ovde narod još uvek živi teško. Razvoj turizma može da bude jedna od naših opcija, jer to će privući brojne turiste u našu opštinu, ali i ivestitore" naveo je Rvović i pomenuo primer hotela u starom delu opštine. "Hotel u starom delu Priboja je otkupio investitor koji će u njega uložiti oko dva miliona evra. Taj deo grada će dobiti novi izgled jer će biti urađene i fasade na zgradama, kao što će izgledati fasada hotela. Biće izgrađeni novi trotoari, ali i renovirana zgrada železničke stanice", kazao je Rvović.

Ministar Ružić obišao je i Omladinski centar gde se u susretu sa mladima i opštinskim rukovodstvom upoznao o planovima izgradnje Razvojnog centra u Priboju koji će značjno unaprediti profilisanje mladih pribojaca i doprineti podizanju nivoa stručnosti i znanja kroz investiciono razvojne projekte.

poseta ministra ruzica 2019 2