slideshow04

Vesti

RH Centar na Banji ponovo radi zahvaljujući sredstvima Opštine Priboj

Posle punih šest godina Centar za rehabilitaciju i produženu negu u Pribojskoj Banji ponovo radi. Nakon rekonstrukcije i potpune adaptacije zgrade RH centra, nakon vraćanja imovine SPC odnosno Mileševskoj eparhiji, Peto odeljenje Bolnice Priboj ponovo je u funkciji na drugom spratu nekadašnjeg Hotela na Banji.

Sredstva za potpuno opremanje ovog sprata obezbeđena su iz Budžeta opštine Priboj. Inače, lokalna samouprava je dobrim delom pomagala rad ovog Odeljenja, u proteklih šest godina, dok su bili podstanari u hotelu Lim, Školskom dispanzeru odnosno pribojskoj Opštoj bolnici.

Uslovi za boravak pacijenata i rad lekara i drugog medicinskog osoblja su sada na visokom nivou. Smeštaj je hotelski, sa novim nameštajem, svaka soba ima kupatilo i televizor, promenjna je i stolarija, a u potpunosti je adaptiran i enterijer i fasada.

Centar za rehabilitaciju i produženu negu u Pribojskoj Banji, kao i ranije, raspolaže sa 25 kreveta za pacijente, koliko inače i priznaje Fond zdravstvenog osiguranja.

U RH Centru na Banji trenutno rade 4 lekara, 7 medicinskih sestara, 15 fuzioterapeuta i 3 pomoćna radnika. Ambulantni rad lekara i usluge rehabilitacije, kao i do sada organizovani su u dve smene, radnim danima od 8 do 20 sati.

Prostor za rad Centra za rehabilitaciju i produženu negu, odnosno drugi sprat Hotela na Banji, Opštoj bolnici Priboj odnisno Zdrastvenom centru Užice, Mileševska eparhija SPC izdala je na 10 godina, bez naknade.

Radovi na daljem opremanju zgrade Hotela na Banji biće nastavljeni, a u dogledno vreme očekuje se i puštanje u rad i ekonomskih sadržaja ovog objekta, kao i soba i apartmana na trećem spratu u komercijalne svrhe.

Ponovni rad RH centra na Banji puno znaci za kompletniju turističku ponudu Pribojske Banje,kao okosnice razvoja turuzma u opstini Priboj.

rh centar pribojska banja