slideshow04

Vesti

Održana 58. sednica Opštinskog veća

U funkciji  pripreme predstojeće sednice Skupštine opštine Priboj, danas su članovi Opštinskog veća održali svoju 58. sednicu u ovom sazivu.

Članovi Opštinskog veća dali su saglasnost za potpisivanje ugovora o stupanju u projekat Podsticanje obnovljive energije i razvoj tržišta biomase u Republici Srbiji. Realizacijom ovog projekta Priboj bi, možda kao prva opština u Srbiji, za daljinski sistem grejanja, dosadašnja fosilna goriva u potpunosti zamenio lokalnim energentima odnosno biomasom, a korisnici grejanja dobiće kvalitetno grejanje, ujednačenu temperaturu svih 24 sata, uz sigurne uštede u odnosu na dosadašnje grejanje.
Potpunim prelaskom na biomasu popraviće se i ekološka slika u gradu, jer će se koncentracija ugljen i sumpor-dioksida svesti na najmanju moguću meru.
Opštinsko veće donelo je i zaključak o isplati novčane naknade od 8 hiljada dinara, đacima pešacima na području opštine Priboj, shodno utvrđenim zakonskim propisima.
Članovi Opštinskog veća prihvatili su informaciju o Godišnjem izveštaju o ostvarivanju ciljeva uštede energije za jedinice lokalne samouprave odnosno organa Republike Srbije.
Planom je bila predviđena ušteda od 5 odsto za 5 godina, a u Priboju je za samo dve godine ostvarena usteda od 18 odsto, kroz zamenu stolarije u zgradi Autograne, Vrtića u starom Priboju, krova u OŠ Branko Radičević, kao zamenom oko 500 sijalica u javnoj rasveti i ostalim sprovedenim merama.
Značajne uštede ostvariće se i rekonstrukcijom OŠ Desanka Maksimović i METŠ, koje su već privedene kraju, kao i planiranim aktivnostima rekonstrukcije OŠ Nikola Tesla na Banji, zgrade Gimnazije, Doma kulture, zgrade Opštine...
O ovim i drugim temama raspravljaće i odbornici Skupštine opštine Priboj, koja je zakazana za ponedeljak 12. avgust u maloj sali Doma kulture sa početkom u 10 sati.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

49 sednica opstinskog veca