slideshow04

Vesti

Počelo parterno uređenje škola u Novom Priboju

U okviru kompletne rekonstrukcije dve škole u Novom Priboju, Osnovne škole "Desanka Maksimović" i Mašinsko-elektrotehničke škole, koju na inicijativu lokalne samouprave sa preko 500 miliona dinara finasira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, počeli su i radovi na parternom uređenju obe škole.

Tako se ovih dana punom parom radi na uređenju platoa ispred škola, pešačkih staza i parking mesta. Trenutno se radi prostor pored METŠ, prilazni plato i pešačka staza pored škole, zatim pored Gimnazije i sve do Nemanjine ulice, kako bi se novom asfaltnom podlogom mogao presvući deo ulice Vuka Karadžića koji je bio oštećen tokom izvođenja radova na ovoj školi.

parterno uredjenje skola

Parterno uređenje ovih škola, uz zelene oaze, podrazumeva postavljanje oko 1400 metara kvadratnih behaton ploča, 400 metara ivičnjaka, izgradnju minimum 20 parking mesta za zaposlene u obe škole, kao i postavljanje 75 metara zaštitne ograde ispred OŠ Desanka Maksimović duž Limske ulice.

Vrednost ove investicije je nepunih 5 miliona dinara, rok završetka radova je 60 dana odnosno kraj novembra, a radovi su postupkom javne nabavke povereni pribojskoj firmi "Dekor invest" d.o.o.

Podsetimo, rekonstrukcija ove dve škole počela je pre godinu dana, i ove jeseni se privodi kraju. Radi se kvalitetno, po najvišim standardima, škole su potpuno adaptirane i opremljene po najsavremenijim merilima i kao takve postale su novi ukras našeg grada, a sigurno je da su ove dve škole sada najlepše i u Srbiji.

O.Š. "Desanka Maksimović" spremno je dočekala početak tekuće školske godine, dok će učenici Mašinsko-elektrotehničke škole zbog kašnjenja izvođača, u svoju staru odnosno novu školu ponovo od prvog novembra. Ove dve škole će ovih dana dobiti i fiskulturnu salu koju do sada nisu imale, a novu grejnu sezonu učenici sve četiri škole u novom Priboju dočekaće i u kvalitetno zagrejanim učionicama, jer će sa radom početi i toplana na biomasu snage 1,8 MW koja je završena upravo ovih dana, a pored škola grejaće i dispanzer Doma zdravlja u ovom delu grada.