slideshow04

Vesti

Nova jaslena grupa u vrtiću "Neven"

Prigodnim programom polaznika Vrtića i posetom rukovodstva opštine Priboj u utorak, 3. decembra otvorena je nova jaslena grupa u objektu „Vodovod“ PU „Neven“ u novom delu grada.

Novi prostor za oko 20-ak mališana jaslenog uzrasta uređen je kroz realizaciju projekta Ministarstva za populacionu politiku Vlade Srbije u vrednosti od 5 miliona dinara. Tim sredstvima opremljen je kompletan prostor, nabavljen nameštaj, kao i sva prateća oprema potrebna za boravak naših najmlađih sugrađana.

nova jaslena grupa u vrticu

- U tri objekta PU „Neven“ trenutno boravi oko 600 dece, a puštanjem u rad nove jaslene grupe smanjićemo listu čekanja u ovom uzrastu, mada liste čekanja postoje i u svim drugim grupama, što je pokaaztelj da se grad ekonomski oporavlja, da se podiže standard, da ljudi ovde ostaju i da se odlučuju na potomstvo u svom gradu – rekla je direktorka vrtića Jasna Kojadinović, i uz zahvalnost rukovodstvu Opštine za pomoć u svakodnevnom radu dodala da su preostalim sredstvima istog projekta uspeli i da urede dvorište objekta vrtića „Vodovod“ potrebnim mobilijarom.

Pored direktora pribojskih osnovnih i srednjih škola novouređni prostor obišli su i izrazili svoje zadovoljstvo i čelnici lokalne samouprave - predsednik opštine Laazr Rvović i predsednik SO Priboj Boris Mrdović.

- Suštinsko opredeljenje Opštine Priboj je ulaganje u mlade, ulaganje u školarce, studente, jer su oni naša realna budućnost – rekao je prvi čovek Opštine Priboj Lazar Rvović i dodao da je PU Neven na neki način i najveći korisnik opštinskog budžeta, što je potvrda da imamo sve veći broj dece, što nas sve iskreno raduje, ali i potvrđuje da naši napori i nastojanja, da stvorimo što bolje uslove za rad i u Vrtiću i u gradu, imaju smisla, i da ulažemo u prave stvari. Zato će ova predškolska ustanova, a time njeni polaznici i svi zaposleni, uvek biti podržani od strane lokalne samouprave, jer je to naš prioritetan zadatak – zaključio je, između ostalog, predsednik Rvović.

Opština Priboj je ovih dana PU „Neven“ nabavila i novi putničko - teretno vozilo „Kedi“, čime će omogućiti i lakši i bezbediji transport hrane iz centralnog Vrtića u druga dva objekta – Vodovod i Stari grad. Vrednost vozila je 2,5 miliona dinara.

U PU „Neven“ u toku je i realizacija dvogodišnjeg projekta Nove osnove rada, o savremenom pristupu rada vaspitača sa decom, a sve u kontekstu najavljenih reformi u obrazovanju naše zemlje, koji finansiraju Evropska unija i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.