slideshow04

Vesti

Održana Svetosavska akademija u Priboju

Povodom obeležavanja Dana Svetog Save, prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i utemeljivača Srpske pravoslavane crkve, eparhija Mileševska i Crkvena opština Priboj, uz blagoslov Njegovog Preosveštenstva Vladike Atanasija, organizovali su Svetosavsku akademiju.

Akademija u čast Svetog Save održana je 25. januara, u prepunom Domu kulture u Priboju, u prisustvu sveštenstva, čelnika lokalne samouprave i uvaženih zvanica.

svetosavska akademija 2020

Nastupila su deca sa veronauke pribojskih škola, mališani PU "Neven", KUD "Dabar", učenici Muzičke škole iz Prijepolja odeljenja u Priboju, Crkveno-gradski hor "Sveti Knez Lazar" iz Priboja, a kao specijalni gosti nastupili su članovi ženskog hora "Radost", manastira Svete Jelisavete iz Minska, u Belorusiji, koji je i pobrao sve simaptije svetosavskog naroda u Priboju.

Besedu o Svetom Savi održao je protojerej stavrofor dr Darko Đogo, profesor na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu "Sveti Vasilije Ostroški", Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a završno slovo dao je Miloš Slović, predsednik Crkvene opštine Priboj.

Povodom 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, Eparhija Mileševska organizovala je literarni i likovni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja eparhije, a Vladika Atanasije uručio je nagrade najuspešnijim učesnicima konkursa iz pribojske opštine.

Kompletan snimak Svetosavske akademije u Priboju 2020. godine, možete pogledati na YouTube kanalu opštine Priboj.