slideshow04

Vesti

Započeta rekonstrukcija fiskulturne sale u OŠ "Branko Radičević"

Poslednjih dana prošle godine započeta je rekonstrukcija fiskulturne sale u OŠ „Branko Radičević“, u Starom Priboju.

Ova sala je izgrađena 70-ih godina prošlog veka i tada je bila jedna od najopremljenijih u pribojskoj opštini, ali i Zlatiborskom okrugu. Nakon decenija korišćenja, zub vremena je učinio svoje, pa poslednjih godina i nije bila u funkciji, a časove fizičkog vaspitanja učenici su održavali u holu ili dvorištu škole.

rekonstrukcija fiskulturne sale os br

Projekat rekonstrukcije prošao je kod Evropske unije, koja će preko razvojnog programa EUPRO i finasirati 81 % sredstava, dok je učešće lokalne samouprave 19 %. Ukupna vrednost investicije je 95.500,00 evra.

Izvođač radova je pribojska firma Dekor invest, a rok završetka radova je 90 dana. Uprkos hladnom vremenu, radovi se odvijaju planiranom dinamikom, postavlja se stolarija, maltaju zidovi, a zatim sledi sređivanje podova i plafona, svlačionica, mokrih čvorova, fasade i na kraju završni zanatski radovi.

Opština Priboj, kroz ovaj projekat, finansiraće kompletnu nabavku najsavremenije opreme u fiskulturnoj sali, za ekipne ali i pojedinačne sportove, popout fudbala, rukometa, odbojke, košarke ali i atletike i gimnastike.

Biće uređena i spravarnica, pa će 335 učenika škole i profesori fizičke kulture, napokon, ponovo imati odlične uslove za rad i izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, ali i sportska nadmetanja učenika.

Završetak radova i puštanje u rad rekonstruisane fiskulturne sale u OŠ „Branko Radičević“, očekuje se krajem marta, pa će to biti i najbolji rođendanski poklon za Dan škole, koji ova vaspitno – obrazovna ustanova obeležava 28. marta.