slideshow04

Vesti

Počela obuka lica za rad u stalnim biračkim odborima

U susret redovnim izborima na sva tri nivoa, koji građane Srbije očekuju najverovatnije krajem aprila, opštinske izborne komisije, koje na lokalu sprovode izborne radnje, po nalogu Republičke izborne komisije, započele su obuke za rad lica u stalnom biračkom odboru. Obuka je počela danas i u Priboju. Obuka za 467 članova biračkih odbora u stalnom sastavu na području opštine Priboj realizovaće se u 18 grupa i trajaće do 27. februra.

Obuku sa članovima biračkih odbora realizuju Đorđe Dujović i Marko Janjušević, instruktori za rad u biračkim odborima, a nakon sprovedene obuke polaže se i informativni test znanja od 20 pitanja.

izbori obuka za bo 2020

U Priboju će se održavati obuka za grupe od po 26 polaznika radnim danima od 10:30 do 15:30 časova, u prostorijama Sale za venčanja, u prizemlju zgrade Opštinske uprave.

Obuke članova biračkih odobra u stalnom sastavu organizuju se u okviru mera za unapređenje izbornog procesa, a sprovode se na osnovu Zaključka i Odluke koje je Republička izborna komisija donela u decembru prošle godine.

Plan sprovođenja obuka za rad u stalnom sastavu biračkih odbora
Lista pitanja i odgovora RIK
Odluka o organizaciji i sprovođenju obuka za rad u stalnom sastavu biračkih odbora
Program obuke za rad u stalnom sastavu biračkih odbora
Priručnik za obuku za rad u biračkim odborima
Prezentacija uz priručnik
Vežbe za logičko-računsku kontrolu ispravnosti rezultata unetih u kontrolni formular i popunjavanje zapisnika o radu biračkog odbora

Za više informacija posetite sajt Republičke izborne komisije.