slideshow04

Vesti

Potpisan ugovor o organizaciji Centra za obuku radnika zanatskih delatnosti u Slobodnoj zoni Priboj

U Slobodnoj zoni Priboj 5.februara potpisan je Ugovor o organizaciji Centra za obuku radnika zanatskih delatnosti, koji će prekfalifikacijom, uz teoretski i praktični rad, steći novu kvalifikaciju, za rad u nekoj od kompanija, koje su već izrazile potrebu za novom i kvalifikovanom radnom snagom.

Potpisivanje trojnog ugovora obavljeno je u Upravnoj zgradi Slobodne zone, a ugovor su potpisali u ime opštine Priboj Saša Vasilić, zamenik predsednika opštine Priboj, u ime Industrijskih parkova Priboj, direktor Milomir Lučić i Edita Kordić, direktor firme „Dam prodžets“, koja će investirati u opremu i rukovoditi ovim Centrom, u kome već 15 polaznika obavlja teoretsku nastavu i edukaciju za buduće varioce.

slobodna zona potpisivanje

Industrijski parkovi doo Priboj će obezbediti prostor u Slobodnoj zoni, koji će besplatno na dve godine ustupiti firmi „Dam prodžets“, a opština Priboj se ovim ugovorom obavezala da opremi prostor za budući Centar za obuku radnika mašinske struke.

"Mi smo kao lokalna samouprava ponosni što možemo danas da podržimo jednu ovakvu ideju, inače investitora u našoj Zoni i damo svoj doprinos u stvaranju uslova, da naši sugrađani dodatnom obukom pronađu svoja adekvatna radna mesta, a postojeći i dolazeći investitori u naš grad i Slobodnu zonu Priboj, kvalifikovane radnike.", rekao je zamenik predsednika opštine Saša Vasilić.

On je tom prilikom zaključio da će na ovaj način specijalizovani kadrovi biti i bolje plaćeni, što će direktno podići životni standard njihovih porodica.

Obuka će biti besplatna za sve radnike mašinske struke sa srednjom stručnom spremom, kao što su varioci, bravari, limari i ostala deficitarna zanimanja, pre svega zanatske struke, a mnogi od njih, ovom prekvalifikacijom moći će sebi i da obezbede radno mesto u ovoj ili sličnim kompanijama. Opremanje i početak rada Centra za obuku radnika zanatskih delatnosti očekuje se u najskorije vreme.