slideshow04

Vesti

Prvacima i predškolcima - Pažljivkova pravila u saobraćaju

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Priboj u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Srbije, u okviru svoje već tradicionalne akcije, svim prvacima i predškolcima u Srbiji, poklonio je knjigu iliti svojevrsni udžbenik “Pažljivkova pravila u saobraćaju“, dok su svi predškolci u Priboju dobili ovu brošuru u vidu Bojanke.

Knjiga je zabavnog i edukativnog karaktera, a ideja je da se na deci prilagođen način, đaci - prvaci i zabavljaju i edukuju – za ispravno i pre svega bezbedno ponašanje u saobraćaju, bilo da su pešaci ili na drugi način učesnici u saobraćaju.

 

Predškolci PU "Neven" dobili su Bojanke, a mališani će, takođe, zabavljajući se i bojeći određene znakove i saobraćajnice, učiti da se pravilno i bezbedno ponašaju u saobraćaju.

„Zbog pandemije korona virusa ova akcija nije sprovedena, uobičajeno, za vreme Dečje nedelje, ali je iz istih razloga izostala i pozorišna predstava i gostovanje popularnog Pažljivka, koji bi se družio sa pribojskim mališanima i na naposredan način demonstrirao pravila i bezbedno ponašanje u saobraćaju.“, rekla je Sanja Manović, članica Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj.

Ona je dodala da je ovo samo jedna u nizu od akcija Saveta namenjenih, pre svega deci, pa je u prošloj godini besplatno podeljeno i 120 autosedišta za decu, od ukupno 320, koliko ih je do sada podeljeno.

Opštinski savet za bezbednost saobraćaja Priboja, pored preventivnog delovanja, dosta radi i na poboljšanju putne infrastrukture, kako bi se saobraćajna kultura u našem gradu podigla na što veći nivo.

Inače, Pažljivkova pravila u saobraćaju dobila su 153 đaka prvaka u pribojskim osnovnim školama, a Bojanke 145 predškolaca u PU „Neven“.