slideshow04

Vesti

Borba protiv nasilja u porodici počinje na lokalu

„Borba protiv nasilja u porodici sistemski počinje na lokalu“, naziv je projekta „Beogradskog fonda za političku izuzetnost“, a konsultativni sastanak sa projektnim timom, na kome su dogovorene osnovne smernice na realizaciji projekta u opštini Priboj, održan je u utorak, 23. februara 2021. godine.

Priboj je jedna od pet lokalnih samouprava u Srbiji, od 86 obuhvaćenih u istraživanjima, u kojoj će „Beogradski fond za političku izuzetnost“, kroz pomenuti projekat, podržati rad lokalnog saveta za bezbednost.

Cilj projekta, koji je podržan od strane Kanadskog fonda za lokalne inicijative, je podsticanje povećane uloge lokalnih saveta za bezbednost, u borbi protiv nasilja na lokalnom nivou.

Prema zvaničnim podacima MUP Srbije, broj prijavljenih slučajeva nasilja u porodici u opštini Priboj, u 2020.godini iznosio je 59 i značajno je veći, nego u godini pre nje, kada su izrečene 22 mere.

Poređenja radi, u susednoj opštini Prijepolje, broj prijavljenih slučajeva nasilja u porodici u 2020.godini, u odnosu na prethodnu, povećan je čak četiri puta.