slideshow04

Завршена замена водоводне и хидрантске мреже у Слободној зони Прибој

У Слободној зони Прибој, у петак 1. новембра, како је и било и предвиђено динамиком радова, завршена је реализација пројекта "Реконструкција постојеће и изградња нове водоводне и хидрантске мреже у Слободној зони Прибој". Пројекат је вредан 349.668 евра, а финасирала га је Европска унија преко програма ЕУПРО, док је Општина Прибој учествовала са 20% средстава.

Пројекат је подразумевао изградњу потпуно нове водоводне и хидранстске мреже различитих профила, која је постављена у ископане канале дужине од преко 3.500 метара, по једној мрежи. Поред постојеће мреже, урађено је и преко 500 метара додатне водоводне и хидрантске мреже, за будуће инвеститоре на гринфилд локацији у Слободној зони Прибој.

hidrantska mreza slobodna zona

Иначе, постојећа водоводна и хидрантска мрежа, у Слободној зони Прибој, стара је готово четири деценије, грађена је када и погон Пресераја ФАП-а, зуб времена је учинило своје, притисак је био поприлично слаб, што је сада повећано за дупло више. Реализацијом овог пројекта значајно је побољшан капацитет водоснабдевања у Слободној зони, смањиће се досадашњи прилично велики губици воде, а тиме и уштедети значајан износ средстава. Можда и најбитније, ниво противпожарне заштите и безбедности свих корисника Слободне зоне, биће подигнут на највећи могући ниво.

Радове су обишли и изразили задовољство брзином и посебно квалитетом урађеног челници општине Прибој, председник Лазар Рвовић, председник СО Прибој Борис Мрдовић и директор ЈП за изградњу грађевинског земљишта и развој Прибоја Здравко Пешут, а домаћини су им били Миломир Лучић, директор "Индустријских паркова" и Радомир Максимовић, представник извођача радова.

Радове је извела фирма "Хидромакс" из Бајине Баште која је уведена у посао 3. септембра. Рок за завршетак радова био је 60 календарских дана. Време је их је послужило па је све, на обострано задовољство, завршено пар дана и пре рока.