banner-mosi2018

Борци Прибоја одржали своју годишњу скупштину

Они су били и остали породица. Како онда када су они или њихови синови бранили ову земљу и свој народ, када су неки од њих за слободу отаџбине дали и своје животе, други и делове свога тела, а сви заједно прошли кроз крваву епопеју, тако и данас у миру. Сложни и јединствени ко рођена браћа и сестре, у дружењу, али и у подсећању на херојске дане и жртву својих другова - јунака.

Зато и испраћај сваке старе и дочек Нове године у њима изнова буди успомене на та бурна времена која су их спојила, ујединила и заувек везала другарством, пријатељством, и истинским братством.

rvi priboj 2019

И на годишњој Скупштини удружења РВИ и ППБ Прибој у понедељак, 30. децембра, још једном су показали да су породица. Експедитивни у раду, конструктивни у расправама, једногласни у одлукама.

Председник Скупштине Мирко Бугарин са припремљеним материјалима подсетио је чланове удружења на спроведене активности које су реализоване у потпуности захваљујући средствима Општине Прибој, а као прави домаћини нису све потрошли већ оставили део средстава да им се нађе на почетку наредне године.

По речима председника Удружења Зорана Цвркотића, чланови удружења РВИ и ППБ Прибој и у току ове године редовно су посећивали гробове својих погинулих јунака, обилазили њихове породице, помагали, одавали пошту код заједничког спомен обележја, организовали меморијални риболовачки куп, слали своје чланове на опоравак у климатска лечилишта, организовали излете, дружили се и остали једна породица. У име свих чланова Цвркотић је изразио велику захвалност локалној самоуправи на подршци и разумевању за све њихове потребе и активности.

Људи борци, људи домаћини, домаћински раде и послују. А као такви већ су поодавно препознати као једно од најагилнијих удружења у нашој земљи. Признања која стижу од колега и републичког руководства свакако импонују али и мотивишу за још агилнији рад.

Били су храбри током ратних дешавања, али ови јунаци и чланови њихових породица имају и велико, не само јуначко него и хумано срце. Још једном су показали да су заиста велики, хумани људи када су летос прискочили у помоћ свом члану након што је ватрена стихија уништила Анђину кућу, а они и физичким радом и својим средствима али и преусмереном донацијом пријатеља из Чикага помогли санирање куће.

На крају дружења у 2019. годни уследила је и новогодишња честитка у виду народне здравице члановима удружења али и свим грађанима председника Скуштине Мирка Бугарина, за срећу и здравље, и њих и њихових породица, за успех на приватном и професионалном плану, за нова дружења.