banner telefoni naslovna

Дом културе: 42. Лимске вечери поезије

Традиционална манифестација Лимске вечери поезије, ове године 42. по реду одржаће се од 10. до 12. децембра под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Општине Прибој. Организатор манифестације је Дом културе "Пиво Караматијевић", а као и претходних година, прва награда је штампање збирке песама.

На конкурс 42. Лимских вечери поезије пристигло је 54 циклуса од по пет песама из 23 града Србије и Црне Горе. Жири у сатаву: Јасмина Ахметагић, председник, чланови Светлана Калезић-Радоњић и Бојана Стојановић-Росић, одабрао је пет најбољих циклуса за завршно вече манифестације. Након разрешења шифри финалисти манифестације су:

1. Шифра „Добош“ – БОРИС БОРОЈЕВИЂ, IV р. Филолошка гимназија, Београд
2. Шифра „Чигра“ – РАДМИЛА ПЕТРОВИЋ, IV р. Гимназија „Свети Сава“ Пожега
3. Шифра „Изгланцај ганглије“ - ТАЊА НИКШИЋ, IV р. Гимназија „Свети Сава“ Пожега
4. Шифра „Пешчани сат“- ТАРА ЛЕКИЋ, III р. Карловачка гимназија, Сремски Карловци
5. Шифра „Друштвена миса број један“ - МИЛИЦА ДИДАНОВИЋ, IVр. Гимназија „Свети Сава“ Пожега

Програм 42. Лимских вечери поезије је конципиран тако да ће се првог дана манифестације у среду 10. децембра 2014. године одржати промоција књиге "Гласови лета" Мирка Иконића, у Бублиотеци Машинско-електротехничке школе од 19 и 30, а о књизи ће говорити Милијан Деспотовић. У четвртак, 11. децембра у Свечаној сали прибојске Гимназије у 13 часова одржаће се промоција збирке песама прошлогодишње победнице Лимских вечери поезије, Дуње Карановић. О збирци "Људило" ће говорити Петар В. Арбутина и ученици Гимназије. Исте вечери је и Финално вече 42. Лимских вечери поезије. Финале је заказано за 19:30h, када ће се прогласити победник, док ће у музичком делу програма наступити Невена Божовић. Учесници 42. Лимских вечери поезије исте вечери имаће пријем код председника општине Прибој, док ће наредног дана имати прилику да посете Завичајни музеј Прибој.

41 limske veceri poezije