slideshow04

Отворен Сајам туризма – штанд Туристичке организације Прибој међу најпосећенијима

Јуче је званично отворен Међународни сајам туризма у Београду, 37. по реду. Сајам је отворио премијер Александар Вучић, а на овогодишњем сајму туризма представиће се 1100 излагача из преко 50 земаља. Општину Прибој и њене туристичке потенцијале и ове године на сајму представља Туристичка организација Прибој.

sajam turizma 1

Сајам туризма се одржава под геслом "Искористи тренутак", траје до 22. фебруара и на њему ће се представити око 1.100 излагача из 50 земаља. Отварајући сајам, председник Владе Републике Србије, рекао је да је само прошле године Београд, као престоницу Србије посетило 11,6 одсто туриста више него 2013. године, што директно утиче и на посету страних туриста и другим деловима Србије. У хали 4 Београдског сајма, у делу где су се представиле локалне самоуправе, био је и штанд Туристичке организације Прибој. Према речима директора ове установе, Владана Радовића, већ у првим сатима након званичног отварања сајма, штанд Туристичке организације из Прибоја запосели су заинтересовани за пре свега бањски, а након тога и верски туризам.
„Оно на шта смо ове године ставили акценат, са пар нових брошура које смо штампали специјално за сајам, јесу Прибојска бања, која је у прошлу сезону ушла у новом руху а у којој ће се тек градити и која ће тек имати много тога да понуди туристима са стране, али и Лимски биатлон по коме Прибој већ постаје препознатљив.“
Првог дана сајма забележена је велика посета, између осталог и штанду на коме су представљена туристичка блага Прибоја и околине, а истовремено са сајмом туризма, биће организоване још три манифестације - Међународни сајам опреме, хотелиерства и угоститељства, Сајм вина и сајам сувенира.
Радно време Сајма: петак од 10.00 до 18 часова, у суботу од 10.00 до 19.00 и у недељу 22. фебруара од 10.00 до 17.00 сати.

sajam turizma 2