banner telefoni naslovna

Почели радови на асфалтирању 4км пута у Саставцима

Приликом посете првог човека "Путева Србије" Зорана Дробњака општини Прибој у фебруару ове године, договорено је асфалтирање 4 km пута у Саставцима, деонице од суштинског значаја за повезивање 2/3 општине Прибој асфалтом у пограничном подручју. На тај начин у будућности, грађани општине Прибој до својих села долазиће 70% територијом општине Прибој без преласка граничних прелаза.

Као што је и договорено са директорем "Путева Србије" Зораном Дробњаком, у веома кратком року почела је и реализација овог за општину Прибој историјског пројекта. Јуче су званично почели радови на припреми за асфалтирање овог путног правца, па је тако посут тампон, урађени су пропусти, канал и насип. Асфалтирање ће бити завршено у наредних двадесетак дана на задовољство грађана општине Прибој који ће у будућности до својих села долазити територијом републике Србије заобилазећи граничне прелазе и царинску процедуру, обзиром да ће бити спојено 2/3 општине, у овом случају пут Лука-Црнузи-Касидоли-Саставци.

poseta zorana drobnjaka 1

Ревитализацијом ових путних праваца у пограничном подручју помаже се развој овог краја, што је и држава препознала као прворазредни проблем, па ће само у овој години за путеве у општини Прибој из републичких средстава бити издвојено око 80 милиона динара. Осим асфалтирања 4 km пута у Саставцима, како је договорено у фебруару, асфалтираће се 2,5 km прилаза Прибоју, хоризонтална саобраћајна сигнализација на Бањи, заштитна ограда од Бање до Јармовца али и проблем одводњавања до Јармовца.

Оно што се планира након завршетка радова јесте проширење трасе, док ће се радити и одбојне ограде. Локална самоуправа препознала је значај ових путних праваца, па ће тако што из сопствених средстава у будућности, што добром сарадњом са Владом и ресорним министарством посветити додатну пажњу сеоским путним правцима, који као асфалтирани у овом случају обезбеђују бољи пласман и тржиште пољопривредним културама из овог краја.

poseta zorana drobnjaka 2