slideshow04

Олимпијско дружење са Војвођанском банком у Прибоју

Војвођанска банка и Олимпијски комитет Србије (ОКС) организовали су 17. септембра 2015. године у центру Прибоја, у Немањиној улици, едукативно-спортску манифестацију “Олимпијско дружње са Војвођанском банком”, на којој су учествовала деца од четвртог до шестог разреда основних школа, уз присуство бројних званица и грађана.

olimpijsko druzenje vobank 2015

У едукативним радионицама, интересантним спортским надметањима и уз ритмове музике, дружило се и такмичило више од 100 малишана. Поред такмичења, за основце је организован и едукативни квиз путем кога су могли да провере и тестирају своја знања о Олимпијским играма.

Награду је освојила ОШ „Вук Караџић“ из Прибоја којој Војвођанска банка пружа јединствену могућност да у финалном рангирању уз победничке школе из Чачка, Обреновца, Лознице и Пожеге, освоји награду у вредности од 100.000 динара за опремање школе спортским реквизитима.

„Спорт је најбољи начин за развој личности, који децу учи дисциплини, упорности и истрајности, тимском раду, што је важно како за сам спорт тако и за живот. Управо су то вредности на којима и ми у Војвођанској банци градимо нашу корпоративну културу и коју желимо да пренесемо на најмлађе организујући им квалитетне садржаје заједно са Олимпијским комитетом Србије и нашим спортистима“, изјавио је овим поводом директор филијале Војвођанске банке у Прибоју Александар Јовановић.

У ишчекивању олимпијске 2016. године и Олимпијским играма које нас очекују у Рију, манифестацију су својим присуством увеличали и репрезентативци у стрељаштву Димитрије Гргић и Андрија Златић.

„Драго ми је кад видим колико деца проналазе себе у спорту, колико пробају различите спортове и стичу неке праве навике и у здравом су окружењу, имају неке своје идоле. Из тог разлога су овакве акције драгоцене, јер оне су место окупљања деце која желе да се играју, али и да уче и напредују кроз игру са вршњацима. Волим да причам са њима и да чујем како размишљају, од деце може свашта да се научи, зато је потребно да их усмеравамо на прави пут и да заједно стварамо добре људе, добре спортисте”, рекао је Андрија Златић, репрезентативац у стрељаштву.

Председник Спортског савеза Прибоја Миломир Филиповић захвалио се свим основним школама које су учествовале на данашњој манифестацији и истакао да је Олимпијско друзење веома значајан пројекат Војвођанске банке и ОКС, како за Прибој тако и за младе људе.
“Олимпијско дружење са Војвођанском банком” је традиционална манифестација коју банка и ОКС организују широм Србије. Војвођанска банка је већ четврти олимпијски циклус за редом званична банка Олимпијског комитета Србије, а пројекат „Олимпијско дружење са Војвођанском банком” је само један од активности коју банка реализује у циљу подршке спорту и промоције олимпијских вредности.