slideshow04

Савет за безбедност саобраћаја: Опрема за саобраћајну полицију и нова техничка и заштитна средства у саобраћају

Одељењу саобраћајне полиције у Прибоју, протекле недеље купљена су техничка средства, односно рачунарска опрема за рад тог одељења у ПС Прибој.

Опрема је купљена наменским средствима Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој, који је по угледу на сличне донаторске акције широм земље, а у циљу побољшања услова за рад полицијских службеника задужених за саобраћај, издвојио 120.000 динара. Од опреме су купљена два компјутера, два штампача и један фотоапарат.
У оквиру редовних активности Савета, у протеклом периоду осим набавке опреме за Сектор саобраћајне полиције, спроведен је и низ других активности. Постављено је 70 метара заштитне ограде на деоницама Караула ка Орашцу, мост у Речици, пут према Бањи на јазу код Полића воденице и на државном путу према Пањој Глави. Вредност ових радова је 280.000 динара.
Такође постављена су и друга техничка и заштитна средства у саобраћају, попут лежећих полицајаца у Првомајској и у Улици 22.децембра, шест саобраћајних огледала и то у Кратову, Караули ка Орашцу, на државном путу према Пантовићима, у подвожњаку у Првомајској, на путу за Подине и на путу ка Крајчиновићима у Поблаћу.
У наредном периоду, такође у склопу акције постављања техничких и заштитних средстава у саобраћају, планирано је постављање 45 метара звучно вибрационих трака, чије се постављање одлагало због лоших временских услова.
Укупна вредност радова на постављању техничких и заштитних средстава у саобраћају је 370.000 динара.
С.М.