slideshow04

„ПОНОВО РАДИ БИОСКОП“ - Репертоар филмова у Дому културе

31. 10. ( субота) ХОТЕЛ ТРАНСИЛВАНИЈА 2 ( синхронизован 3Д) цртани – у 16 и 18 часова

01. 11. (недеља) ХОТЕЛ ТРАНСИЛВАНИЈА 2 ( синхронизован 3Д) цртани – у 16 часова

31. 10. ( субота) ПОРЕД МЕНЕ у 20 часова

01. 11. (недеља) ПОРЕД МЕНЕ у 19 часова

01. 11. (недеља) МАРСОВАЦ – СПАСИЛАЧКА МИСИЈА (3 Д) у 20 часова

 

hotel transylvania 2

31. 10. ( субота) ХОТЕЛ ТРАНСИЛВАНИЈА 2 ( синхронизован 3Д) цртани – у 16 и 18 часова

01. 11. (недеља) ХОТЕЛ ТРАНСИЛВАНИЈА 2 ( синхронизован 3Д) цртани – у 16 часова

Пре него што је заиграо у америчким биоскопима у октобру 2012. године, мало ко је за анимирани филм „Хотел Трансилванија“ предвиђао да ће постати блокбастер. Међутим, након што је у прва три дана приказивања филм зарадио импресивних 42,5 милиона долара постигао је најбоље биоскопско отварање неког филма чија је дистрибуција почела у септембру и најбоље отварање неког филма који је изашао из студија “Сонy Пицтурес Аниматион".Ствари су се много промениле па је „Хотел Трансилванија“ са својим симпатичним ликовима на челу с незаборавним грофом Дракулом постао биоскопски хит у правом смислу те речи на крају зарадивши преко 350 милиона долара на светским биоскопским благајнама и залудевши децу, а и родитеље широм света. У домаћим биоскопима филм је погледало преко 50.000 гледалаца.

У новом наставку делује да су за хотел Трансилванија ствари коначно кренуле на боље – Дракулин хотел који је у почетку као своје госте прихватао искључиво чудовишта сада је отворен и за људе. Али оно што највише мучи нашег омиљеног Дракулу је његова озбиљна забринутост да његов преслатки унук (који је заправо пола човек, а пола вампир) не понаша као прави вампир. Док се Мавис налази у посети код Џонијевих родитеља где је очекује прави културни шок, Дракула моли за помоћ своје пријатеље Франка, Мураја, Вајна и Грифина како би са својим унуком Денисом прошао кроз „вампирски тренинг“. Међутим нико од њих није свестан чињенице да Дракулин стари и врло, врло, врло, врло, врло старомодни отац Влад долази у породичну посету хотелу. А када Влад сазна да његов праунук није чистокрвне вампирске крви – и да је сада у хотелу Трансилванија чак и људима дозвољен боравак – ствари ће постати врло... шишмиколике! Филм је режирао Генди Тартаковски.

 

pored mene

31. 10. ( субота) ПОРЕД МЕНЕ у 20 часова

01. 11. (недеља) ПОРЕД МЕНЕ у 19 часова

Нови филм редитеља Стевана Филиповића (Шишање, Шејтанов Ратник) сасвим сигурно ће обележити ову јесен. Поред врсне глумачке екипе коју предводе Христина Поповић, Мирјана Карановић и Драган Мићановић, овај филм представља плејаду нових и талентованих глумаца који ће обележити нашу филмску и позоришну сцену наредних година. То су Никола Глишић, Милица Мајкић, Матеа Милосављевић, Катарина Пешић, Растко Вујисић, Марко Панајотовић, Миливоје Миша Станимировић, Дарко Ивић, Јован Здравковић, Никола Драгутиновић, Урош Нововић, Алек Суртов, Славен Дошло, Јелена Пузић, Андреј Пиповић, Горица Регодић, Вибор Крековић, Јелена Кесић, Милица Петровић, Анђелко Берош.

Ољи (Христина Поповић) није било довољно да само предаје историју. Желела је да мења свет. Да то не иде тако лако, схватиће кад открије да је неко од њених ученика одговоран за напад на њу, који је снимљен и постављен на интернет. С обзиром да нико из одељења не жели да призна и преузме одговорност, Оља се одлучује на радикалне мере. И тако, уместо планираног одласка на екскурзију, ученици из ИВ/3 остају закључани у школи – без мобилних телефона и интернета! Од тог тренутка, све групе у разреду, од спортиста и навијача, преко фенсерки и хипстера, до штребера и готичарки, по први пут морају да раде заједно, у покушају да нађу решење. Неки од њих су у паници, попут одликашице Софије (Јелена Пузић), кошаркаш Страхиња (Никола Глишић) покушава да заведе ред, његова девојка Јелена (Милица Мајкић) и другарице не могу да прежале отказану екскурзију, а школски дилер Тадија (Дарко Ивић) и екипа имају и већих проблема. С друге стране, Лазар (Славен Дошло) и Исидора (Горица Регодић), у тој ноћи виде прилику за журку која ће да протресе темеље школе. Нове љубави, стара непријатељства и дубоко чуване тајне ће испливати на површину, у ноћи која ће променити све, а Ољини ученици ће по први пут бити у ситуацији да виде особе поред себе неким другим очима. До краја вечери, можда ће неко и пронаћи одговор на тему састава који им је разредна задала – ''Љубав''.

 

Mars

01. 11. (недеља) МАРСОВАЦ – СПАСИЛАЧКА МИСИЈА (3 Д) у 20 часова

Прича о преживљавању и спасавању коју је Мет Дејмон фантастично изнео, „Марсовац: Спасилачка мисија 3Д“.
Легендарни глумац игра астронаута Марка Ватнија, који сплетом несрећних околности остаје сам на планети Марс. Са мало намирница, он покушава да опстане и пошаље сигнал на Земљу да је жив. До сада, филмови који су укључивали путовање у свемир више су се ослањали на научну фантастику, али је редитељ филма Ридли Скот овај пут желео да направи што реалистичнију причу. Филм је рађен по књизи Ендија Вира и према реакцијама критичара може да буде најбоље остварење ове године и уједно главни кандидат за награду Оскар.
Поред Дејмона у филму играју још и Џесика Честејн, Џеф Денијелс, Шон Бин, Доналд Гловер, Мајкл Пена и Кејт Мара.

За све пројекције улаз је 250,оо динара.