banner telefoni naslovna

Трећи по реду фестивал "Дани Данила Лазовића"

Трећи по реду фестивал “Дани Данила Лазовића” под слоганом “Говорим поезију, чувам културу”, ове године се одржава од петог до седмог новембра у Прибоју.

Фестивал који се одржава у знак сећања на великана српског глумишта, ове године је добио и низ измена, које ће свакако фестивал учинити знатно бољим.

Први дан резервисан је за изложбу новинских чланака из професионалног живота нашег доајена Данила Лазовића и за нову представу Аматерске позоришне сцене “Заслужени одмор”.

Други дан фестивала знатно је обогаћен и садржаће неколико новина у програмском смислу. Предвиђено је отварање изложбе Драгише Милосављевића под називом “Последњи чувари Подриња”. Централно дешавање другог дана је посебно креиран програм “Данилу у част”. Овај програм осмишљен је са идејом да се на неформалнији начин говори о лику и делу Данила Лазовића, али и да се афирмише говорење поезије. Ове године у програму “Данилу у част” учествују глумци Београдског драмског позоришта и специјални гост глумац програма “Данилу у част”.

Трећег дана фестивала такмичарско вече употпунићемо додатним програмским садржајима и угостићемо Ивана Босиљчића као госта – глумца и члана стручног жирија.

На такмичењу учествују студенти из Србије, Црне Горе, Републике Српске, Босне и Херцеговине и Македоније, а најбољи ће добити Повељу Данило Лазовић и 1.000 евра у динарској противредности.

Стручни жири овогодишњег фестивала чине професор Факултета драмских уметности Радован Кнежевић, глумци Иван Босиљчић и Слободан Ћустић, глумица и прошлогодишња победница Милица Јанкетић и у име породице Лазовић Јелена Лазовић.

Фестивал је ове године богатији за нови програм "Данилу у част" у оквиру кога учествују глумци Београдског драмског позоришта, театра у коме је Данило Лазовић дипломирао - Весна Чипчић, Слободан Бода Нинковић, Марко Живић, Љубинка Кларић, Милан Чучиловић.

Модератор програма биће Миодраг Мики Крстовић, а домаћин фестивала глумац Михаило Лаптошевић.
Оснивачи фестивала "Дани Данила Лазовића" су Дом културе "Пиво Караматијевић" и Завичајни музеј, под покровитељством Општине Прибој.

 

ПРОГРАМ ФЕСТИВАЛА

ПРВИ ДАН ФЕСТИВАЛА "ДАНИ ДАНИЛА ЛАЗОВИЋА" 05.11.2015.

19:00
Отварање фестивала “Дани Данила Лазовића”
Изложба новинских чланака из професионалне каријере Данила Лазовића
Место: Завичајни музеј Прибој, галерија “Надежда Нада Виторовић”


20:00
Аматерска позоршна сцена Дома културе “Пиво Караматијевић”
Представа “Заслужени одмор” по тексту Душана Јанковића
Режија: Милорад Дамјановић
Улоге:
Зејна Алић, Драгана Видаковић, Саша Бјелић, Мирко Тошић, Ибрахим Хасанагић, Милица Ожеговић, Озрен Словић, Владана Моићевић, Ева Видаковић/Злата Кашић
Место: Дом културе “Пиво Караматијевић”, велика сала.


ДРУГИ ДАН - 06.11.2015.

19:00
Изложба “Последњи чувари Подриња”
Аутор: Драгиша Милосављевић
Место: Дом културе “Пиво Караматијевић”, мала сала


20:00
“Данилу у част”
“Данилу у част” је програм конципиран као вече говорења поезије и сећања на лик и дело Данила Лазовића. У програму учествују глумци Београдског драмског позоришта и гости.
Место: Дом културе “Пиво Караматијевић”, велика сала


ТРЕЋИ ДАН - 07.11.2015.

20:00
Такмичарско вече
Надметање у говорењу поезије студената глуме Академија уметности из региона.
Гост глумац Иван Босиљчић, Народно позориште, Београд.
Представљање победника Интернет конкурса у говорењу поезије.
Проглашење победника, уручење “Повеље Данило Лазовић” и награде од хиљаду евра у динарској противвредности која се обезбеђује под покровитељством Председника општине Прибој.

Затварање трећег по реду фестивала “Дани Данила Лазовића”.

Место: Дом културе “Пиво Караматијевић”, велика сала.

 

Више о фестивалу сазнајте на званичном сајту фестивала www.danidanilalazovica.rs