slideshow04

Прелиминарна ранг листа подносилаца захтева за доделу стипендија за талентоване студенте (школска 2015/2016.година)

На основу члана 12. Одлуке о стипендирању талентованих студената, Општинска управа Прибој утврдила је Прелиминарну ранг листу о додели стипендија за талентоване студенте школске 2015/2016. године.

Право на стипендију за талентоване студенте, у складу са Законом и Одлуком о стипендирању талентованих студената, имају студенти високошколских установа чији је оснивач Република Србија, који су уписани први пут у текућој школској години на студије првог или другог степена, чије се школовање финансира из буџета Републике Србије и који имају држављанство Републике Србије. Такође, право на стипендију може остварити студент који је студент најмање треће године основних академских студија, односно који је остварио 120 ЕСП бодова (на основним академским студијама) или је студент мастер академских студија, да је током студија остварио просечну оцену најмање 9,00, да је у континуитету уписива године студирања ба терет буџета Републике Србије, да има пребивалиште на територији општине Прибој најмање пет година и да истовремено није остварио право на кредит или стипендију из буџета Републике Србије.
Општина Прибој ће из буџета за 2016. годину, у складу са Одлуком Општинског већа општине Прибој, у школској 2015/16. години доделити 10 стипендија талентованим студентима који испуњавају услове прописане Одлуком о стипендирању талентованих студената.
Студенти који најбоље испуњавају услове су рангирани од редног броја 1 до редног броја 10 предлога Прелиминарне ранг листе.
Подносиоци захтева за доделу стипендија за талентоване студенте за школску 2015/16. годину од редног броја 12 до редног броја 15 не испуњавају један од услова прописан Одлуком о стипендирању талентованих студената.
Сваки подносилац захтева има право приговора на предлог Прелиминарне ранг листе, у року од 8 (осам) дана од дана објављивања Прелиминарне ранг листе, на званичној интернет страници општине Прибој. Приговор се подноси Општинском већу. Приговор мора бити образложен, односно уз њега мора бити достављена одговарајућа документација.
Општинско веће општине Прибој о приговорима на Прелиминарну ранг листу одлучује најкасније у року од 10 дана од дана истека рока за подношење приговора, утврђује Коначну ранг листу и исту објављује на званичној интернет страници општине Прибој. Право на стипендију за талентоване студенте нема студент који је истовремено остварио право на кредит или стипендију из буџета Републике Србије.
Прелиминарну листу можете погледати овде.
Текст Конкурса можете погледати овде.

talentovani studenti 2015