banner telefoni naslovna

Почео са радом гранични прелаз Царево Поље на Увцу

Јуче је након 25 година званично почео са радом гранични прелаз Царево Поље на Увцу, који је у недељу 7. фебруара приликом отварања Регионалне управе граничне полиције у Прибоју, посетио и обишао радове министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

most-carevo-polje

Гранични прелаз, чијим је отварањем пуштен у рад мост између територија Србије и Босне и Херцеговине, отворен је на иницијативу две пограничне општине Прибој и Рудо, а уз велику подршку Владе Србије и Управе граничне полиције. Отварањем новог граничног прелаза, решен је деценијски проблем преласка границе и великих гужви на граничном прелазу Увац грађана општина Прибој и Рудо, који свакодневно гравитирају на овом граничном подручју. На овај начин избећи ће се велике гужве на државној граници, обзиром да ће овај прелаз служити само за грађане Прибоја и суседне општине Рудо.

Протеклог викенда у Прибоју је отворена и Регионалне управе граничне полиције, која ће и поред добрих резултата које је полиција остварила у претходне две године, допринети још успешнијој борби против шверца. У опремање зграде, која је раније припадала ФАП-у Влада је уложила 15 милиона динара, док је општина Прибој помогла уређење прилаза. Површина зграде је 1.500 квадрата и у њој су смештене и станице граничне полиције Прибој и Увац.

Према речима министра Стефановића, у прибојској општини постигнут је висок степен безбедности а да ће отварањем овог центра, у коме ће бити стационирано око 100 људи, општина имати вишеструку корист. Отварање граничног прелаза Царево Поље на Увцу финансирала је општина Прибој.

С.М.

regionalni centar gp 4