slideshow04

У Прибоју одржан сајам полиције под слоганом "Сајам за будућност"

Поводом дана полиције, у Прибоју је данас, на теренима између школа у новом делу града, одржано окупљање под слоганом "Сајам за будућност". У оквиру ове манифестације, грађанима Прибоја, свој рад су приближиле службе Министарства унутрашњих послова, полиција, институције које сарађују са полицијом, удружења грађана и спортски клубови.

mup sajam 2016

Осим што је грађанима Прибоја представљен рад органа јавног реда и мира, у виду занимљивих садржаја, излагањем опреме, наоружања и возила, показним вежбама и демонстрацијом борилачких вештина, овом манифестацијом и непосредном комуникацијом између грађана и полиције, иста је приближена грађанима и као таква, показала отвореност али и бригу за децу и њихово безбедно детињство. Осим што је полиција приближена грађанима кроз неформални облик дружења и јавног окупљања, послала се и јасна порука о доброј сарадњи свих институција на локалном нивоу са МУП-ом, почев од локалне самоуправе, преко јавних предузећа и установа, до удружења грађана.

Грађанима Прибоја данас је представљена полицијска опрема која се користи у свом свакодневном раду, затим ватрогасна и полицијска возила. Полицијски службеници више одељења полиције, представили су између осталог и део превентивних активности, које су у току ове године спровели на подручју града. Посебну пажњу привукли су штанд и презентација Одељења саобраћајне полиције, који су се грађанима и деци представили са слоганом под називом „Безбедно учешће деце у саобраћају“. Представници Регионалног центра граничне полиције представили су опрему коју користе у свом раду, а деца и грађани могли су да се друже и са својим контакт полицајцима. На истом простору, представили су се спортски клубови и удружења грађана, са циљем да деци, ученицима и грађанима представе активности којима се баве, тако им подигну свест о значају здравих стилова живота и позову их да се укључе у неку од понуђених активности и што садржајније проведу слободно време, у чему имају подршку полиције.

Порука данашњег сајма и окупљања је да се ученици и грађани посвете здравом животу, спортским активностима, дружењу, уметности и природи, да изаберу прави пут на коме нема насиља, алкохола, дроге и других порока као и да развијају код себе и других склоности ка правим вредностима, у чему ће увек имати несебичну подршку полицијских службеника у њиховој локалној заједници.