slideshow04

Дом културе "Пиво Караматијевић": Пројекције филмова

12.10.2016. (среда) у 17:30ч - ДОМ ГОСПОЂЦЕ ПЕРЕГРИН ЗА ЧУДОТВОРНУ ДЕЦУ(3Д)
12.10.2016. (среда) у 20:00ч - ЈЕСЕН САМУРАЈА

12.10.2016. (среда)

ДОМ ГОСПОЂИЦЕ ПЕРЕГРИН ЗА ЧУДОТВОРНУ ДЕЦУ(3Д): у 17:30ч
Прича прати шеснаестогодишњег Џејкоба чији живот тече потпуно мирно све до страшне смрти његовог деде, која се догодила под сумњивим околностима. Џејкобу до руку доспева тајанствено писмо које га одводи на велшко острво и до дома госпођице Перегрин за чудновату децу.Филм је рађен према истоименом роману Рансома Ригса из 2012. године, у коме се проза преплиће и допуњује фотографијама. Редитељ филма је легендарни Тим Бартон, а сценарио је урадила Џејн Голдман. Улогу госпођице Перегрин тумачи Ева Грен, а у осталим улогама појавиће се Семјуел Л. Џексон, Аса Ватерфилд, Џуди Денч и многи други. Серијал књига „Дом госпођице Перегрин за чудновату децу“ за српско тржиште објављује новосадска издавачка кућа Орфелин.
Улаз 250 дин.

 

јесен самураја

12.10.2016. (среда)

ЈЕСЕН САМУРАЈА: 20:00ч
"Јесен самураја" је љубавна прича са много смеха, али и нежних емоција. Главни јунак Владица (Петар Стругар) је професионални каратиста, шармантни бонвиван који је некада био велики таленат, али није направио велику каријеру због превелике склоности ка проводу и ноћном животу. По окончању каријере враћа се у родни град и заљубљује се у Снежану (Христина Поповић) и везује за њу и њеног малог сина Вукашина. Владица жели да се брине о њима, али схвата да не уме да ради ништа осим каратеа. Његова потрага за послом који би му омогућио да брине о породици коју је управо почео да ствара доводи га у низ урнебесних ситуација.
Сценариста филма Димитрије Војнов открива како је текао рад на сценарију за овај филм: ”Идеју за сценарио добио сам слушајући причу једног колеге који се озбиљно бавио каратеом, али је онда напустио спорт када је кренуо на студије. Ипак, остао је у контакту са друговима из спортских дана и многи од њих су остали у каратеу. Јако ми је била интересантна прича о томе шта се дешава са људима који посвете цео живот једном аматерском борилачком спорту и шта се дешава са њима када престану да се такмиче. С друге стране, борилачки спортови регрутују своје полазнике баш кроз филмове и популарну културу и било ми је јако занимљиво да уведем тај филмски приказ борбе као нешто што игра јако важну улогу у животима мојих јунака. И онда је природно израсла прича о јунацима које су обликовали борилачки филмови, а онда у једном тренутку и они постају протагонисти такве приче.
Улаз 250 дин.