slideshow04

Четврти фестивал "Дани Данила Лазовића" у Прибоју

Десет година након што нас је напустио један од најпознатијих глумаца које је наша уметничка сцена имала, Данило Лазовић, у Прибоју се у његову част одржава четврти по реду фестивал “Дани Данила Лазовића” од 2 – 5. новембра.

фестивал дани данила лазовица данилу у цаст

"Данилу у част"

Ове године фестивал ће трајати четири дана, уместо прошлогодишњих три, и угостиће најеминентније драмске уметнике, представити богат програм и покушаће да још више афирмише говорење поезије.
Фестивал отвара изложба “Бард међу бардовима”, након чега ће публика бити у прилици да ужива у програму глумца Југословенског драмског позоришта Небојше Миловановића, “Стенд даун са Небојшом Миловановићем” ( “Stand down sa Nebojšom Milovanovićem”).
Други дан резервисан је за монодраму “О глуматању” Слободана Ћустића, нашег прослављеног глумца и директора Београдског драмског позоришта и програм “Прибој кроз културу и уметност”.
Трећег дана поред радионице “Стилови говорења поезије”, вечерњи програм обележиће “Данилу у част”, програм у којем ће наши познати уметници причати о Данилу и говорити поезију. Учествују глумци Народног позоришта из Београда и Југословенског драмског позоришта: Љиљана Благојевић. Драган Гаги Јовановић, Нада Блам, Вук Костић, Калина Ковачевић и домаћин фестивала Михаило Лаптошевић.
Четврти дан обележиће надметање студената глуме из Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије, у говорењу поезије. Студенте ће оцењивати стручни жири у саставу: проф.др Радован Кнежевић, председник жирија, проф. Емина Муфтић, проф. Тихмир Стојановски, првакиња Атељеа 212 Дара Џокић и прошлогодишњи победник Страхиња Блажић.
Гост глумац овогодишњег фестивала биће првакиња Атељеа 212 Горица Поповић, док ће музички гост бити Биља Крстић. Фестивал ће на овој вечери представити и победника трећег “Интернет конкурса у говорењу поезије”.
Победник фестивала понеће престижну награду “Повеља Данило Лазовић” и новчани део у износу од хиљаду евра у динарској противвредности, која се обезбеђује под покровитељатвом предсеника општине Прибој.
Оснивачи фетсивала су Дом културе “Пиво Караматијевић” и Завичајни музеј Прибој, а под покровитељством општине Прибој и председника општине Прибој.

фестивал дани данила лазовица такмицари

Такмичари

 

фестивал дани данила лазовица гост глумац горица поповиц

Гост глумац - Горица Поповић

 

фестивал дани данила лазовица зири

Жири фестивала