slideshow04

Одржана 11. седница Општинског већа општине Прибој

Данас је одржано 11. по реду заседање Општинског већа општине Прибој, са кога је Скупштини општине на усвајање прослеђен најважнији докуменат за наредну 2017. годину, Предлог Одлуке о буџету општине Прибој за 2017. годину.

На данашњем заседању, утврђен је и Скупштини општине прослеђен на усвајање још један ребаланс буџета општине за 2016. годину, у којем је дошло до малих измена код расподеле текуће буџетске резерве. Овим ребалансом нису мењани приходи, већ само расходна страна код појединих корисника, с тим што се умањује текућа буџетска резерва и распоређују се расходи и издаци на основу донетих решења Општинског већа за покриће недовољно планираних средстава Одлуком о буџету за 2016. годину.

Буџет општине Прибој за 2017. годину мањи је за 130 милиона од ребалансираног буџета за 2016. годину, па планирани буџет износи 1.008.664.202,00 динара. Планирани буџет подељен је на 17 програма, а истим се у 2017. години планирају велика улагања у путну инфраструктуру, делом из буџета општине, делом из средстава државе и преко Програма повратка расељених лица. Предлогом Одлуке о буџету општине Прибој за 2017. годину планиран је откуп акција бивших радника ФАП-а у износу од 122 милиона, док је 60 милиона планирано за остала предузећа.

Данас је утврђен и Предлог Коначне ранг листе о стипендирању талентованих студената за 2016/2017. годину, а Општинско веће општине Прибој изменом Закључка о стипендирању талентованих студената, свих 18, уместо досадашњих 10 студената, који испуњавају услове добиће општинску стипендију у износу од 12.000 динара.

Утврђен је и Предлог Решења о изменама и допунама решења о расподели средстава на спортске клубове и манифестације у 2016. години.

Утврђен је и Предлог Решења о образовању Жалбене комисије и то у саставу Радојица Ђуровић за председника, Радосав Цвијовић и Мирсад Турковић као чланови.

Општинско веће општине Прибој данас је као информацију разматрало и Предлог Плана и Програма рада Канцеларије за локални економски развој општине Прибој за 2017. годину.

Размотрени су и Скупштини општине прослеђени на усвајање предлози програма пословања за 2017. годину Регионалне санитарне депоније "Бањица", ЈП "Топлана" Прибој, ЈКП "Услуга" Прибој, Туристичке организације Прибој, Установе за физичку културу "Спортски центар" Прибој, Завичајног музеја Прибој, Дома културе "Пиво Караматијевић", ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибоја, Градске библиотеке Прибој и Центра за социјални рад. Туристичка организација Прибој ове године неће организовати планирани дочек Нове 2017. године, већ ће та средства бити преусмерена у хуманитарне сврхе, онде где буду најпотребнија.

На данашњем заседању утврђен је и Предлог Одлуке о начину пружања подстицаја оснивања нових привредних субјеката, отварању нових радних места и подстицају нових пословних активности на подручју општине Прибој. Одлуком је предвиђено да подстицаје могу добити радници ФАП Корпорације а.д. који су статус радника изгубили 31.12.2015. године, радници ФАП д.о.о. "Стан", ФАП д.о.о "Транспорт" и ФАП д.о.о. "Лим", који су статус радника изгубили у 2016. години, под условом да нису остварили право на пензију, односно да немају статус запосленог на неодређено време и који имају намеру да добијена средства по основу овог подстицаја употребе за обављање одређене привредне и друге делатности.

01 sednica OV