slideshow04

Одговор Председника општине Прибој на допис Удружења за заштиту радника ФАП-а "Радник није роб" у вези са исплатом подстицајних средстава

Поштовани господине Мршевићу,

Као што сте у Вашем допису о добијању информација о термину исплате подстицајних средстава назначили, сви бивши радници ФАП-а имају ваљане и наплативе уговоре. До кашњења у исплати дошло је због изостанка очекиване уплате Буџету Општине Прибој. Исплату предметних средстава гарантовао сам и лично својом функцијом на састанку у Влади на којем сте и сами присуствовали. Једна од последица кашњења је и моја оставка. Сматрам да најављени протести немају сврху и да могу бити злоупотребљени. Оправдано незадовољни радници евентуалним протестима неће постићи ништа, сем што ће послужити некима да остваре своје личне и политичке циљеве који за крајњи циљ немају добробит ни за вас ни за Прибој ни за ФАП.

Сваки потписник уговора своје потраживање може баз икаквих проблема и оспоравања наплатити судским путем.
Као Прибојац који не планира нити хоће да живи било где сем у Прибоју молим вас да пре доношења ваше коначне одлуке дате додатно време да се ова за Прибој врло тешка ситуација разреши на најбољи могући начин. Представници Општине Прибој имају заказан састанак у Влади после којег ћемо сазнати дефинитивно одговоре које и Ви тражите.
Нема потребе за долазак пред Општину нити пред ФАП, довољно је да одете до адвоката.
Као ваш суграђанин, а још мало и председник општине молим вас да пре коначне одлуке имате у виду и следећ чињенице:
- Влада РС све што је обећала руководству Општине испунила је и ја не сумњам да ће испунити и ово. Враћен нам је Суд, постали смо Регионални центар пограничне полиције, добили смо Слободну зону, добили смо нови гранични прелаз. Добили смо преко 100 km асфалта. Ослободили су нам ФАП 100.000.000 евра дуга. Војска долази у ФАП. Већ сад има уговорена производња 80 камиона и сигуран посао за више од 200 радника.
- У 2017. години из реалног буџета Општине, без помоћи Владе предвидели смо откуп ваших акција (122.000.000) и подстицаја средстава за бивше раднике ФАП-транспорт, ФАП-Лим, ФАП-стан, Седишта, раднике којима је престао радни однос 31.12.2015. године (60.000.000).
- У случају оптерећења буџета општине тужбама имамо додатан трошак од 12.000.000 динара (таксе, трошкови спора) и доводи се у питање могућност откупа акција и исплате подстицајних средстава за ваше колеге из зависних предузећа.

Наводи да до исплате није дошло због мојих лоших односа са председником Владе су истинити као моја слика објављена на насловној страни дневног листа "Данас" од 5.1.2017. године, чији садржај текста не бих ни коментарисао.

С поштовањем,
Лазар Рвовић