banner telefoni naslovna

Помоћ локалне самоуправе прибојском здравству: За 15 дана почетак радова на адаптацији РХ центра на Бањи и рачунари за сеоске амбуланте

Локална самоуправа у Прибоју донатор је многобројних неопходних медицинских апарата и медицинске опреме прибојском здравству, а све у циљу унапређења квалитета здравствене заштите становника општине. Одрицањем од свечарења поводом дана Општине, направило се простора за финансирање обнове медицинских амбуланти у сеоским подручјима у наредном периоду, а да би исте нормално функционисале, данас су добиле донацију локалне самоуправе у виду три неопходна за рад рачунара. Председник општине Прибој Лазар Рвовић, данас се уједно састао и са новим в.д. Опште болнице Прибој и в.д. Дома здравља Прибој, са којима је разговарао о актуелним проблемима у прибојском здравству.

donacija racunara domu zdravlja 2017

На састанку са новименованим в.д. Опште болнице Прибој, др Драганом Пјевчевићем, председник општине Прибој Лазар Рвовић и члан Општинског већа задужен за област здравства Предраг Терзић, констатовали су да су проблеми у прибојском здравству огромни, али да је велика срећа напослетку што је на чело Болнице доведен одличан човек и врстан стручњак.

Рвовић је рекао да се нада да ће у будућности заједно радити на томе да поправе ову врло тешку ситуацију, у чему ће имати подршку локалне самоуправе у границама њених могућности. Он је констатовао да су претходни руководиоци, и они који су смењени и они који су поднели оставку, најмање одговорни за овако лоше стање Опште болнице, јер она није засебан правни субјект.

"Без улажења у анализе ко је крив, ми ово стање морамо поправити због грађана Прибоја. Локална самоуправа ће као и до сада, у границама својих могућности помоћи.", рекао је Рвовић, али и најавио лепе вести када је у питању прибојска болница, откривши да за 15 дана почињу радови на адаптацији првог спрата РХ центра на Бањи.

"Радови ће бити завршени до почетка сезоне и створиће се услови да се врати Одељење за рехабилитацију, што ће свакако бити један велики помак.", рекао је Рвовић.

Данас је Дому здравља уручена донација локалне самоуправе у виду од три рачунара, вредности око 130.000 динара, а исти ће се користити у сеоским амбулантама у Крајчиновићима, Саставцима и Кратову, које су једне од ретких опсталих сеоских амбуланти у овом региону.

Осим речи захвалности од стране руководства Опште болнице Прибој и Дома здравља, на помоћи у функционисању, које су упутили локалној самоуправи, са састанка је поручено да ће се локална самоуправа потрудити у овој години да што пре реализује план одвајања од Здравственог центра Ужице, како би се формирао Здравствени центар Прибој, где ће се моћи директно радити у интересу грађана Прибоја.