slideshow04

Прибој домаћин 55. МОСИ игара 2018. године

55. по реду МОСИ игре одржаће се у Прибоју. Спортисти са тромеђе Србије, Црне Горе, БиХ (РС) надметаће се у више спортских дисциплина у Прибоју, одлучено је на данас одржаној седници Сталног комитета у Пљевљима, на којој су били присутни представници Прибоја.

У конкуренцији између општина које су поднеле пријаве, а то су Бајина Башта и Прибој, част да организује 55. по реду МОСИ игре 2018. године, припала је Прибоју, граду са дугом спортском традицијом и највише успеха на МОСИ играма међу учесницима. Прибој је једанест пута завршио игре као победник у свеукупном пласману, а шест пута је био успешан домаћин игара. Последји пут домаћин је био 2004. године.

Општина Прибој поседује сву неопходну спортску инфраструктуру, смештајне и угоститељске капацитете који омогућавају организацију великих и масовних спортских манифестација.

Међуопштинске омладинске спортске игре, скраћено МОСИ је спортско такмичење за младе спортисте из три земље, то јест из општина са тромеђе Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије које се одржава сваке године. Прве МОСИ су одигране 1954. године, а Општина Прибој је један од оснивача и иницијатора МОСИ у Пријепољу 1954. године, тако што су их организовали студенти Прибоја, Пријепоља и Нове Вароши, под називом Студентске игре.

Ове године 54. МОСИ игре се одржавају у Пљевљима.

моси игре илустрација