slideshow04

Дом културе: 26. Међурепубличка смотра дечјег драмског стваралштва

Традиционалана манифестација Дома културе Прибој Међурепубличка смотра дечјег драмског стваралштва одржаће се по 26. пут у Дому културе од 5-8. јуна. Смотру ће отворити гостујућа представа Ловац на бајке Позоришта за децу Полетарац из Београда у понедељак 5. јуна од 11 сати.

У такмичарском делу Смотре у уторак у 11 сати прибојској публици ће се представити мали глумци Дечје сцене Дома културе из Пријепоља с представом Како сам поново постао Саша. Представа је рађена по тексту Снежане Гњидић, а у режији Сунчице Милосављевић. Истог дана игра се и друга представа Од бебе до себе, коју изводи Драмски експериментални студио Пљевља. Ова представа почиње у 14 часова, а сценарио и режију урадио је Тоде Николетић.
Трећег дана смотре, у среду 7. јуна надметање се надставља представом LOG OUT у изведби глумаца Установе Култура и Академске сцене из Бајне Баште. LOG OUT је режирао Никола Васиљевић, а почетак извођења је у 11 сати. Истог дана у 14 часова прибојској публици представиће се и такмичари из Ариља. Смешну бајку по тексту Тоде Николетића изводи Народна библиотека Ариље Драмска група ОШ „Јездимир Трипковић“ Латвица. Представу је режирала Драгана Петронијевић. Последњег такмичарског дана, у четвртак 8. јуна, Мала позоришна радионица Дома културе Прибој одиграће представу Сиромашни Ромео, рађену по тексту Тоде Николетића, а у режији Ибрахима Ћате Хасанагића. Представа почиње у 11 сати. Цена улазнице на све представе је 80 динара, а све представе се играју на сцени Дома културе.
Смотру ће пратити селектор Драган Јовичић Јовић, који ће у четвртак након свих одиграних представа донети одлуку о најбољој представи и доделити награде и признања за стручна и глумачка остварења. Све представе прати и жири Канцеларије за младе Прибој, који након сваке одгледане представе додељује награде за најбољу женску и мушку улогу у представи. Организатор 26. Међурепубличке смотре дечјег драмског стваралаштва је Дом културе Прибој, а покровитељи су Министарство културе и информисања Републике Србије и Општина Прибој.

26 medjurepublicka smotra decjeg dramskog stvaralastva