banner telefoni naslovna

Ђацима првацима по 5.000 динара од Општине Прибој

Данас је почела нова школска година, а за 151 ђака првака са територије општине Прибој, данас је био први дан у школи. У то име, локална самоуправа наставила је праксу из претходних година, па је поводом првог сусрета са школом, наградила све ђаке прваке симболичним новчаним подстицајем у висини од 5.000 динара.

Уз износ од 5.000 динара, ђаци прваци добили су традиционално и честитку од локалне самоуправе, а ове године у ОШ "9.Мај" Саставци, срећан полазак у школу ђацима је лично пожелео председник општине Прибој, Лазар Рвовић. Он је том приликом рекао да ће Општина увек помагати сеоске школе, јер је главни задатак данас, задржати породицу на селу. ОШ "9.Мај" Саставци уписала је пет ђака првака ове године, а на исказану потребу за три неопходна компјутера, обећана је донација локалне самоуправе у току наредне седмице.

У први разред основне школе у Србији ове школске године полази 68.128 ученика што је за 722 мање него прошле године. У школској 2017/2018. години ученици ће поред летњег, зимског и пролећног распуста имати и кратак јесењи распуст. Према Календару образовно-васпитног рада јесењи распуст биће 9. и 10. новембра а како затим следи викенд, ученици и наставници одмараће се четири дана. Према том календару зимски распуст ће и ове године бити подељен на два дела. Први део зимског распуста биће током новогодишњих и божићних празника, од 30. децембра 2017. до 8. јануара 2018, а други део од 1. до 9. фебруара 2018.
Прво полугодиште се завршава 31. јануара, а друго почиње 12. фебруара. Пролећни распуст траје од 2. априла до 9. априла.

djaci prvaci 2017