banner telefoni naslovna

Данас је дан општине Прибој

Данас је Дан општине Прибој, дан када се Прибој први пут помиње у Повељи Краља Фридриха III, која је издата 20. јануара 1448. године по Јулијанском календару, односно 2. фебруара по Грегоријанском.

Као и претходне четири године, од када је 2. фебруар усвојен као нови Дан општине Прибој, неће бити свечаности поводом Дана општине, али ће средства опредељена за те сврхе бити преусмерена, овај пут за летовање 50 деце са Косова и Метохије, из Прилужја – општина Вучитрн,у прибојском одмаралишту у Сутомору. Претходне четири године средства су била преусмерена у сектор образовања, здравства и социјалне заштите, па су тако новцем који није потрошен за свечарење, купљени неопходни медицински апарати, о трошку Општине у Церн су путовали најбољи прибојски ученици, летовало је 55 деце из материјално угрожених породица, а прошле године, захваљујући уштедама, обновљене су амбуланте у сеоским подручјима.

Честитке поводом Дана општине Прибој грађанима и грађанкама Прибоја, упућују председник Општине Прибој Лазар Рвовић и председник Скупштине општине Борис Мрдовић.