slideshow04

Договорена подршка општини Прибој у решавању проблема у оквиру заштите животне средине

Данас је делегација Општине Прибој коју су чинили председник Општине Лазар Рвовић, председник Скупштине општине Борис Мрдовић и директор ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибоја, Здравко Пешут, боравила у радној посети Министарству заштите животне средине. Делегација се том приликом састала са ресорним министром Гораном Триваном и његовим сарадницима.

На састанку су разматрана питања од значаја за општину Прибој, првенствено у домену заштите животне средине и проблема са којима се локална самоуправа у Прибоју сусреће. Изражена је пуна подршка и спремност министра Тривана за решавање питања Регионалне санитарне депоније Бањица, отпадних вода, локалног водовода, као и питања пласмана ФАП-ових возила у коминалним субјектима на нивоу локалних самоуправа. Такође, договорена је подршка Министарства за пројектне активности израде и уређења зелених површина, што је од виталног интереса за животну средину треиторије општине Прибој. Министар Горан Триван је изразио задовољство поводом иницијативе Општине Прибој у вези виталног пројекта Регионалне санитарне депоније Бањица.

Договорен је наставак сарадње на нивоу директора комуналних субјеката и представника Министарства, а у циљу што скоријег решавања актуелних проблема из домена заштите животне средине.

ministarstvo zzs trivan 1

ministarstvo zzs trivan 2