slideshow04

Свечано отворен репетитор у Сјеверину

Након четири деценије ишчекивања, у петак 21.06.2013. године, свечано је отворен и пуштен у рад репетитор у Сјеверину, на коти Борак. Репетитор и објекат емисионе станице, мештани овог дела пограничног подручја, добили су захваљујући напорима локалне самоуправе и разумевању републичког јавног предузећа "Емисиона техника и везе", након чега ће имати програм РТС-а, а очекује се ускоро и сигнал мобилне телефоније.

Пуштањем у рад овог репетитора, решен је дугогодишњи проблем мештана Сјеверина и околних села који су имали до сада, а то су добијање тв сигнала и сигнала мобилних мрежа Србије.
Тим поводом, у петак је потписан Уговор о преносу права коришћења непокретности у државној својини, којим Општина Прибој пребацује право коришћења катастарске парцеле и објекта емисионе станице на ЈП "Емисиона техника и везе". У име општине Прибој, уговор је потписао председник општине, Лазар Рвовић са в.д.директором ЈП "ЕТВ", Дејаном Шмигићем. Свечаном отварању репетитора, које је уприличено на дан месне заједнице Сјеверин, присуствовали су многобројни мештани, представници суседне општине Рудо, представници локалне самоуправе из Прибоја као и екипа ЈП ЕТВ из Београда и представници медија. Догађај у петак, многи су оценили као историјски, а мештанима је предочено да ово није последња, већ једна у низу инвестиција локалне самоуправе, обзиром на то да ће се ове године радити и на добијању канцеларије месне заједнице.
repetitor u sjeverinu 01
repetitor u sjeverinu 02