slideshow04

Општина Прибој - Рад на унапређењу здравствене заштине најбољи у региону

Прибој, 30.09.2013. - Последњег дана месеца септембра, у Дому здравља одржан је састанак руководства Дома здравља и представника локалне самоуправе, а у циљу добијања неопходних информација у вези са деобним билансом између Дома здравља и Опште болнице Прибој.

У име Дома здравља, председника општине Прибој Лазара Рвовића и председника СО Сашу Василића као и помоћника председника општине за омладину и спорт Мирослава Буквића, са актуелним стањем у прибојском здравству упознали су в.д. директора Александар Раковић и председник Управног одбора Дома здравља, Мирко Тошић. Том приликом, предато је на употребу санитетско возило од Тике, а договорена је и набавка неопходне медицинске опреме у износу од четири милиона динара по приоритетима који сами одреде. Такође су потписани уговори за две медицинске сестре које ће покривати рад у теренским амбулантама у Крајчиновићима, Сатавцима и Кратову, обзиром на то да је општина Прибој финансијски подржала отварање ових амбуланти. Општина Прибој је такође, покровитељ 34. Сабора лекара који се одржава по шести пут у Прибоју, 4. и 5. октобра у хотелу Лим. Очекује се учешће преко 150 лекара Југозападне Србије и Северне Црне Горе. За потребе Сабора лекара Канцеларија за локални економски развој израдила је сајт.
Иначе, у текућој буџетској години за унапређење здравствене заштите, општина Прибој је издвојила највише средстава од свих општина Златиборског округа, што до сада износи укупно 10 милиона динара.