slideshow04

Danas je dan opštine Priboj

Danas je Dan opštine Priboj, dan kada se Priboj prvi put pominje u Povelji Kralja Fridriha III, koja je izdata 20. januara 1448. godine po Julijanskom kalendaru, odnosno 2. februara po Gregorijanskom.

Kao i prethodne dve godine, po odluci lokalne samouprave, neće biti svečanosti povodom Dana opštine, ali će sredstva opredeljena za te svrhe biti preusmerena onde gde su najpotrebnija. Prethodne dve godine sredstva su bila preusmerena u sektor obrazovanja i zdravstva, pa su tako novcem koji nije potrošen za svečarenje, kupljeni neophodni medicinski aparati, a prošle godine o istom trošku, u Ženevu u posetu Cernu, putovali su najbolji pribojski učenici. Ove godine, sredstva će biti preusmerena na sektor socijalne zaštite, pa će tako od novca koji nije potrošen na obeležavanje Dana opštine, u sada rekonstruisanom odmaralištu u Sutomoru ove sezone, letovati 50 pribojske dece iz socijalno ugroženih porodica.

Čestitke povodom Dana opštine Priboj građanima i građankama Priboja upućuju Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović i predsednik Skupštine opštine Saša Vasilić.