slideshow04

Vesti

Dom zdravlja Priboj od Vlade Japana dobio sanitetsko vozilo, endovideo-gastroskop i kolonoskop

Domu zdravlja Priboj je, zahvaljujući donaciji Vlade Japana i Opštine Priboj, dobio donaciju u vidu savremenog sanitetskog vozila. Ukupna vrednost nabavljenog vozila iznosi 45.000 eura bez pdv-a.

Sanitetsko vozilo ima pogon na sva četiri točka i prvo je i jedino vozilo ove vrste u voznom parku Doma zdravlja Priboj. Zahvaljujući ovoj donaciji unaprediće se dostupnost zdravstvenih usluga koje pruža Služba hitne pomoći, posebno u zimskim uslovima i u na nepristupačnim terenima naše opštine. Vozilo je kompletno opremljeno i savremenom medicinskom opremom.

sanitetsko vozilo donacija japana

Opšta bolnica Priboj je takođe iz donacije dobila opremu za endovideo-gastroskop i kolonoskop u vrednosti od 48.000 eura bez PDV-a. To je nova dijagnostička i terapijska metoda koja do sada nije rađena u našoj bolnici, i koja će nakon obuke kadra za rad na opremi biti stavljena u funkciju.

Uvođenjem ove metode u rad pacijenti će zdravstvenu zaštitu iz ove oblasti dobijati u svom gradu, a ne kao do sada u drugim regionalnim centrima. Takođe će se unaprediti prevenciju, dijagnostiku i lečenje obolenja gastrointestalnog trakta kod stanovništva, što će smanjiti stopu morbiditeta i letaliteta od postojećih bolesti gastrointestinalnog trakta.

endovideo oprema