slideshow04

Vesti

U Domu kulture gostovao "Poletarac" iz Beograda

Povodom Dečje nedelje, u pribojskom Dom kulture u četvrtak, 8.oktobra, gostovali su članovi dečjeg pozorišta „Poletarac“ iz Beograda, koji su za najmlađe Pribojce izveli predstavu „Smehotresna svemirovizija“.

Predstava je postavljena u ovim neobičnim vremenima pandemije korona virusa i nama, odnosno u predstavi Zemljanima, donosi priču o tome, kako su u ovom vremenu, zaturili nešto važno i tako potrebno, a to je osmeh, pa im u pomoć pristiže gost sa druge planete, dobri Vanzemaljac.

predstava poletarac 2020

Ova čudesna bajka govori, u najmanju ruku, o neobičnim dešavanjima, i strahovima, koji nas obuzimaju u poslednje vreme, ali i o mnogobrojnim pitanjima, koja najčešće ostaju bez odgovora. Kako se oseća mlad junak kada ni stariji nemaju odgovore na te pojave i dešavanja, kako nekome pokazati da smo ga poželeli, a da ga ne zagrlimo? I zašto na našoj planeti toliko peremo ruke?

Predstava „Smehotresna svemirovizija“ upravo daje odgovore na neka od tih svakodnevnih pitanja, o najblaže rečeno, čudnim pojavama.

Uz dosta komičnih i muzičko - plesnih elemenata, pribojska publika, u prvom redu deca, mogla je i da nauči, kako da čuvaju svoje zdravlje i zdravlje svojih drugara.

Zbog poštovanja epidemioloških mera odnosno preporučene fizičke distance, broj mesta u Velikoj sali Doma kulture u Priboju bio je ograničen, a posetioci su nosili maske.