slideshow04

Vesti

Crvena zvezda pobednik Memorijala "Vladan Stanković"

Fudbaleri Crvene Zvezde iz Beograda pobednici su 19.Memorijalnog turnira „Vladan Stanković“, koji je u Priboju održan 13.i 14.oktobra, u organizaciji Sportskog saveza Priboj i FK FAP, a uz podršku Opštine Priboj i OFS Priboj, u znak sećanja na prerano i tragično nastradalog mladog fudbalera FAP-a.

Turnir se organizuje u kategoriji pionira, a nastupilo je šest ekipa: Crvena Zvezda iz Beograda, Radnik iz Surdulice, Dubočica iz Leskovca, Radnički 1923 iz Kragujevca, Polimlje iz Prijepolja i domaćin, Fap iz Priboja.

turnir vladan stankovic 2020

Prvo mesto i pobednički pehar pripao je fudbalerima Crvene Zvezde iz Beograda, koji su tako po drugi put uzastopno postali pobednici Memorijala „Vladan Stanković“. Drugo mesto pripalo je Radničkom iz Kragujevca, a treće mladim fudbalerima Radnika iz Surdulice, koji su za gol (2-1) bili bolji od fudbalera FAP-a, koji su, iako su u svim susretima igrali veoma dobro, zauzeli četvrtu poziciju.

Najbolji igrač turnira je Uroš Đorđević, napadač Crvene Zvezde, najbolji golman je Veselin Gašić iz Radnika iz Surdulice, a najbolji strelac turnira Dimitrije Nikolić iz beogradskih crveno–belih. Pehar za fer plej pripao je ekipi Dubočice iz Leskovca.

Turnir je uspešno organizovan, protekao je bez ijednog incidenta ili povreda, održan je uz primenu svih epidemioloških mera i bez prisustva publike, a zbog pandemije koronavirusa izostao je međunarodni karakter turnira, odnosno dolazak u Priboj planiranih ekipa iz poznatih evropskih klubova.