slideshow04

Vesti

Počela rekonstrukcija ulice "12.januar" u Starom Priboju

Početkom oktobra počela je rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici "12.januar" u Starom Priboju, a sve u sklopu najavljene kompletne rekonstrukcije glavne ulice u ovom delu grada. U toku je zamena dotrajalog cevovoda, koji nikada nije menjan, i to novim, polietilenskim cevima, a tamo gde je to moguće, regulisaće se i kišna kanalizacija, kao i elektromreža.

Trenutno je u zahvatu deonica od Brijega do stare zgrade OŠ „Branko Radičević“, u dužini od 100 metara, a kada se ona završi, radovi će se nastaviti na drugoj deonici, slične dužine, od Brijega do Pošte, kako se u potpunosti ne bi blokirao saobraćaj u glavnoj ulici ovog dela grada.

ul 12 januar pocetak radova

U sklopu kompletne rekonsrukcije, najpre će se uraditi zamena cevovoda, a potom sledi i uređenje kolovoznom zastora i trotoara, glavne ulice u Starom Priboju. Umesto dosdašnjeg asfalta, ulica će biti popločana behaton pločama za saobraćaj, dok će takođe na trotoarima, biti postavljene takođe behaton ploče ali druge debljine.

Za rekonstrukciju u ovoj godini planiran je deo ulice od 200 metara i ako vremenske prilike posluže, sve bi trebalo da bude gotovo za oko mesec dana. Radove zajednički izvode dva pribojska javna preduzeća – JKP „Usluga“ i JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj, dok je sredstva obezbedila opština Priboj.

Inače, u planu je rekonstrukcija kompletne ulice "12.januar", od raskrsnice na ulasku u Stari Priboj iz pravca Naselja, do skvera kod crkve u ovom delu grada, ukupne dužine oko jedan kilometar. Radovi će biti nastavljeni na proleće.