slideshow04

Vesti

"Primadone" gostovale u Priboju

Posle nešto duže pauze, izazavane pandemijom korona virusa, na pribojskim daskama što život znače, 3.juna, izvedena je predstava “Primadone”, u režiji Irfana Mensura. Primadone su dve naše vrhunske glumice, Rada Đuričin i Tanja Bošković, koje, tokom ranijih gostovanja, za Priboj vežu lepe uspomene.

"Gostovanju u Priboju se uvek radujemo, jer ovaj grad zna da ceni kulturne događaje i ima publiku koja voli pozorište. Svi smo se uželeli direktnih kontakata i živih gostovanja, pa je draž nastupa time veća, a radost zajednička i za glumce i za publiku.", rekla je povodom gostovanja u Priboju, Tanja Bošković.

U predstavi se primadone bore da opstane napušteno pozorište u kome žive, pa su čak i ljubav prema istom čoveku podredile tom cilju. I naravno uspele.

Uvek raspoložena, Rada Đuričin oduševljena je zbog novog gostovanja, ali i zbog građevinskog sređivanja starog dela Priboja odnosno Doma kulture, novog hotela i druge infrastrukture.

"Ovo je sve divno. Kao da sam došla u drugi grad. Sve je u novom ruhu, sve sija, samo je srdačnost i ljubaznost domaćina, kao i do sada, na visokom nivou.", rekla je Rada, pohvalivši lokalnu samoupravu i investitora hotela, na svemu što su poslednjih godina uradili i uložili u Stari Priboj i ovaj grad.

Dom kulture u Priboju je već godinu dana u građevinskim radovima, i spolja i iznutra, a predstavom “Primadone” otvorio je vrata novim kulturnim programima.

Iako jedni radovi smenjuju druge, uskoro sledi i realizacija projekta na digitalizaciji pribojskog bioskopa, u Domu kulture, već sledeće nedelje, novi kulturni događaj - premijera pozorišne predstave “Mobilomanija”, Amaterske pozorišne scene Doma kulture “Pivo Karamatijević” iz Priboja.