banner telefoni naslovna

Dom kulture: Izložba slika "Art[ ]KVADRAT®/SRBIJA 2017 -2018"

Od 22. januara do 05. februara u Galeriji Doma kulture je postavljena Međunarodna putujuća izložba Art[ ]KVADRAT®/SRBIJA2017/2018. Međunarodna putujuća izložba Art[ ]KVADRAT _SRBIJA 2017-2018 nastavlja tradicionalno svoj „veliki put malog formata“ po gradovima Srbije - dvanaesti put.

* u konkurenciji su radovi svih tehnika i poetika likovnih i primenjenih umetnosti i dizajna
* tema je slobodna
* svaki autor predlaže rad po svom izboru
* izložba je žirirana od eminentnog žirija
* posetioci na postavkama po gradovima Srbije glasaju za rad koji im se najviše sviđa
* pobednik je autor čiji rad dobije sveukupno najviše glasova tokom godine i ima mogućnost samostalne izložbe u ArtCENTRU

Ovoga puta na Međunarodnoj putujućoj izložbi Art[ ]KVADRAT®_SRBIJA 2017-2018 pored autora iz Srbije učestvuju i autori iz:Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Holandije, Hrvatske, Italije, Izraela i Španije.

Žiri Međunarodne putujuće izložbe Art[ ]KVADRAT®_SRBIJA 2017-2018 je: prof. Aleksandar RADOJEVIĆ, prof. Lev KREFT (iz Slovenije), Dušan MILOVANOVIĆ, Slobodan MALDINI, Ivana FLEGAR, Emilija MARINKOVIĆ i pobednik Međunarodne putujuće izložbe Art[ ]KVADRAT® _SRBIJA 2017: Vladimir ĆURČIN

Ova izložba je i zamajac za formiranje KulturneMrežeSrbije, koja bi do 2021. godine trebalo da se uključi u Kulturnu mrežu Evrope.


KulturnaMrežaSrbije je skup gradova, galerija, udruženja, ustanova i firmi, kao i pojedinaca koji žele da ujedine svoje akvnosti sa ciljem da realizuju svoje ideje, programe i projekte u saglasju sa negovanjem umetničke i kulturne tradicije Srbije, kao i sa Programom kulturnog razvoja Republike Srbije, a prema svom osnovnom cilju i interesu.

Dođite, pogledajte i dajte glas svojoj slici!

DOBRO DOŠLI na Art[ ]KVADRAT®/SRBIJA2017 -2018 MaGdeBioPoSrbiji!

U GALERIJI DOMA KULTURE OD 22. januara do 05. februara. 2018.
Subotom i nedeljom poseta od 10 do 15 časova.

izlozba art kvadrat 2018