slideshow04

Одржана 49. седница Општинског већа

Данас је одржано 49. по реду заседање Општинског већа општине Прибој, на коме су већници разматрали о пет тачака дневног реда.

Уз текућа питања данас је утврђен предлог новог Статута општине Прибој, Програм коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине Прибој за 2019. годину, Програм о расподели и коришћењу средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима у општини Прибој за 2019. годину, а усвојен је и Извештај о раду Жалбене комисије општине Прибој за 2018.годину.

Поводом прве тачке дневног реда, седници Већа присуствовао је и председник Скупштине општине, Борис Мрдовић, који је образложио разлоге за доношење новог Статута општине Прибој. Ради се о усклађивању са најновијим изменама Закона о локалној самоуправи, а нацрт овог документа био је достављен ресорном министарству ради достављања мишљења, које је исти и одобрило. Ради се о новом документу који доноси више транспарентности у раду јединице локалне самоуправе, кроз више јавних расправа. Повећана је и међуопштинска сарадња, а новина је и да ће председник Општине уместо досадашњих три, моћи да има два помоћника и да ће у Већу бити седам уместо досадашњих девет чланова. Све нове одбредбе су са одложеном применом и ступају на снагу у новом сазиву. Овај предлог Статута општине Прибој наћи ће се на првом следећем заседању Скупштине општине.

Утврђен је Програм коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине Прибој за 2019. годину, као и Програм о расподели и коришћењу средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима у општини Прибој за 2019. годину, уз похвале чланова Општинског већа за досадашњи рад Савета за безбедност саобраћаја, чији је рад изузетно видљив и користан за све учеснике у саобраћају.

Чланови Општинског већа усвојили су и Извештај о раду Жалбене комисије општине Прибој за 2018. годину.

Дневни ред седнице можете погледати овде.

49 sednica opstinskog veca