slideshow04

Прибоју одобрена средства за финансирање реконструкције градске пијаце

Председник општине Прибој, Лазар Рвовић, потписао је данас у Министарству државне управе и локалне самоуправе, уговор о коришћењу средстава из Буџетског фонда за програм локалне самоуправе. Уговор у име министарства потписао је ресорни министар, Бранко Ружић, а истим се локалној самоуправи у Прибоју опредељују средства у износу од 15.000.000,00 дин за финансирање Пројекта "Реконструкција градске пијаце".

Пројекат "Реконструкција градске пијаце", који иначе финансира локална самоуправа, а чије ће финансирање помоћи и Министарство државне управе и локалне самоуправе са 15.000.000,00 дин, од посебног је значаја за локални економски развој, инвестиције и запошљавање у општини Прибој.

Данас је такође потписан и уговор о додељивању средстава у износу од 4.200.000,00 дин за финансирање Пројекта "Организација Међународног лимског биатлона Прибој - Рудо - Сетихово - Лим фест", који за циљ има помоћ ресорног министарства локалној самоуправи у организацији културних, спортских, туристичких и других манифестација. Такође, овим новцем биће финансирано и прављење адекватног прилаза установама јавних служби лицима са посебним потребама.

gradska pijaca ilustracija